دسترسی سریع به محتوای این مقاله:
آشنایی با سبکهای دکوراسیون و تمام آنچه باید بدانیم
مانند تمامی رشتههای هنری، از جمله نقاشی، سینما و … معماری و دکوراسیون داخلی نیز سبکهای مختلفی دارد. در واقع با اجرای سبکهای دکوراسیون مختلف، حال و هوای متفاوتی را در فضا میتوان تجربه کرد.
آیا تا به حال در خصوص سبکهای دکوراسیون مطالبی را خوانده و یا شنیدهاید؟ آیا میدایند دلیل به وجود آمدن این سبکها چیست؟ چرا باید در چیدمان داخلی یک فضا از سبکهای دکوراسیون مشابه استفاده نمود.
بیایید با هم نگاهی داشته باشیم به دنیای پر از جذابیت و زیبایی سبکهای دکوراسیون. تا پایان مقاله آئین لایف را همراهی فرمایید تا گفتنیهای جذاب و شیرینی از این دنیای پر از خلاقیت برایتان بازگو نماییم.
سبک دکوراسیون به چه معناست؟
شاید در ابتدا این سؤال در ذهن هر کسی به وجود بیاید که منظور از سبک دکوراسیون چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت:
سبک دکوراسیون به چگونگی چیدمان المانهای فضا و همچنین انتخاب مدل و رنگ هر یک از آنان اشاره دارد. به عنوان مثال اینکه از رنگهای یک طیف استفاده شود و یا رنگها مختلف از گروههای متفاوت رنگی در اجزای گوناگون به کار برده شود، همگی در قالب این عبارت معنا پیدا میکند.
سبکهای دکوراسیون از کجا آمدند؟
آیا تا به حال با این پرسش در ذهن خود مواجه شدهاید که این سبکها از کجا میآیند؟ و آیا اصلاً چرا به وجود میآیند؟
اجازه بدهید نگاهی داشته باشیم به اصلیترین کاری که در هر خانهای انجام میشود. بله درست حدس زدهاید، خانه محل زندگی و آسایش و استراحت همه افراد است.
در شهرها و کشورهای مختلف، مردمان شیوههای گوناگونی برای زندگی و آسودن در کنار عزیزانشان را انتخاب میکنند. به عنوان مثال شیوه زندگی در آفریقا با روش زندگی در ژاپن تفاوتهای بسیار دارد.
تفاوت در فرهنگ و آداب و رسوم، آب و هوای محیط و … از جمله مهمترین علل تفاوت در شیوه زندگی کردن در هر منطقه و شهر و یا کشوری است. همین تفاوت در شیوه زندگی افراد است که موجب میشود سبکهای دکوراسیون متعدد متولد بشوند.
نام برخی از این سبکها مشابه اسامی آن شهر و یا کشوری است که از آنجا به جوامع دیگر معرفی شدهاست. مانند سبک مراکشی و یا ایرانی! در هر کدام از آنها قوانین ثابتی وجود دارد که در سایه عمل به این قوانین میتوانیم یک دیزاین ایدهآل را تجربه نماییم.
در بخش بعدی، انواع سبک دکوراسیون را که در سرتاسر جهان بیشتر شناخته شدهاند، و طرفداران بیشتری دارند، معرفی میشود. با ما همراه باشید. شاید شما هم بتوانید از میان آنها سبک مورد علاقه خودتان را که با آن احساس راحتی بیشتری میکنید، پیدا کنید.
انواع سبک دکوراسیون
حال میرسیم به مهمترین بخش از این مقاله! بررسی انواع سبک دکوراسیون.
سبک مراکشی
شاید فیلم کازابلانکا را دیده باشید. خانههای این متد بسیار شبیه به دیزاینهایی هستند که در این فیلم هم دیده میشوند. اگر بخواهیم آن را توصیف کنیم، باید بگوییم در این نمونه دیزاین، استفاده از کاشی و کاشیکاری بسیار متداول است.
زمین معمولاً از انواع کفپوش با جلوه سنگی و یا سفالی که رنگ قرمز دارند، انتخاب میشود. در مورد اتاق خواب و برای تخت خوابها از سایبانهای توری استفاده میشود.
پردهها در این نوع دیزاین ساده و توری و معمولاً سفید رنگ هستند. از گیاهان با برگهای بزرگ برای تزئین فضا استفاده میشود. اکسسوریهایی شبیه به فانوس در بخشی از فضا مورد استفاده قرار میگیرد.
مبلمان انتخابی، چوبی با کندهکاری و طرحهای اصیل انتخاب میشوند. و برای صندلیهای راحتی از انواع سبد مانندی که سوراخ دارند استفاده میکنند. رنگهای آبی فیروزهای (معمولاً تیره رنگ)، سبز و سفید در بخشهای مختلف به کار میروند.
دکوراسیون ایرانی
آشناترین سبک برای هر یک از ما این مدل است. شاید بخشی از این دیزاین ما را به یاد خانه مادربزرگ بیندازد! فرش المانی است که حتماً باید باشد! آن هم با طرحی سنتی و اصیل. کاشیها در این نمونه نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
اکسسوریها هم حال و هوای روزگار ایران قدیم را باید داشته باشند. شیشههای دکوراتیو با طراحیهای سنتی و شیشههای رنگی و نقاشی شده نیز در این مدل بسیار مورد استفاده قرار دارند. در این میان تابلوهای فرش دستباف با نقوش سنتی نیز کاملاً مناسب هستند.
سبک کلاسیک
این سبک بسیار پرطرفدار است. افراد زیادی جلوه لوکس و شیک سبک کلاسیک را با هیچ طراحی دیگری عوض نمیکنند! پردهها با والان و دکور و بسیار پرکار انتخاب میشوند.
مبلها از انواع مبلهای استیل قرار داده میشوند. در این سبک همه چیز لاکچری است. گلدانهای بزرگ چینی در گوشههای سالن، ساعتهای پاندول دار و بسیار شیک، کفپوشهای پارکت و یا چوبی هم از جمله مواردی هستند که در متد کلاسیک به آنها توجه میشود تا جلوه کلاسیک در خانه ما به بهترین شکل ممکن دیده شود.
سبک شیکر
این روشی برای انتخاب مبلمان و چیدمان داخلی است که افراد کمتری با آن آشنایی دارند. در این نمونه، اصلیترین نکته، انتخاب رنگهای مات برای تمام بخشهاست.
مبلمان معمولاً از چوب به رنگ مات و قهوهای تیره انتخاب میشوند. در حقیقت اگر برای فضای مورد نظرتان از رنگهای خنثی مانند سفید، سیاه و یا خاکستری استفاده کنید، شما توانستهاید این دیزاین را برای خانهتان اجرا نمایید. این سبک برای جوانان بسیار جذاب است.
مینیمال
مینیمال در لغت به معنای کمتر است. میتوان گفت هر چه المانهای فضا سادهتر باشند و تعدد رنگی نداشته باشیم، تا حدود زیادی، سبک مینیمال را در خانه خود اجرا کردهایم. مبلمان ساده و بیشتر از انواع مبلهای ساده انتخاب میشود. اکسسوریها ساده هستند و رنگهای مختلفی ندارند.
دکوراسیون مدرن
یک روش معمول و همه پسند! هم جوانان امروز و هم جوانان دیروز این سبک را بسیار دوست دارند. بسیار شبیه به سبک مینیمال است. و حتی در برخی مقالات هم معنی و هم ردیف آن به کار میرود.
یکی از تفاوتهای آن این است که از رنگهایی به جز خنثی میتوان برای قسمتهای مختلف استفاده کرد.
کاغذهای دیواری با طرحهای بزرگ، به زیبایی در چیدمان مدرن جای میگیرند. مبلمان آل بیشترین طرفدار را دارد.
سبک روستیک
اگر عاشق طبیعت هستید و دوست دارید خانه شما پیوندی با طبیعت داشته باشد، میتوانید از انواع المانهای طبیعی مانند چوب و تنه درخت در تمام قسمتهای خانه و یا حتی در بخشی از آن استفاده کنید.
به این ترتیب میتوان گفت که شما سبک روستیک را به کار بردهاید. البته در نظر داشته باشید که این مدل بیشتر برای فضاهای داخلی ویلاهای کوهستانی و یا خانههای روستایی مناسب است. اجزای مورد استفاده کمی ضمخت هستند. که البته همین امر موجب میشود تا حال و هوای زندگی در دل طبیعت بیشتر به افراد منتقل شود.
خاورمیانه
چند المان مهم در این سبک حتماً وجود دارد. اولی پشتی است که دقیقاً مطابق با شیوه زندگی مردمان خاورمیانه است. مورد بعدی گلیم و فرش ایرانی است که جایگاه ویژهای در آن دارد.
رنگها در این روش گرم و آتشین هستند. شاید این نمادی باشد از طعمها و رایحههای ادویهای و تند شرقی! نقوشی که در اجزای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، هم طرحهای اسلیمی دارند.
ساحلی
این سبک هم برای ویلاهای کنار دریا و هم برای هر خانه دیگری قابل اجراست. مهمترین نقش را در این مدل از دیزاین داخلی، رنگها بر عهده دارند! رنگهای روشن آبی و سبز به همراه رنگ کرم بسیار روشن، تا برای شما تداعی کننده زیبایی دریا و اقیانوس ساحل باشند.
ماوریک
اگر بخواهیم کوتاه اما مفید به ویژگی این سبک بپردازیم، باید بگوییم، اجزای دکوراسیون در این مدل، طوری ساخته میشوند که با هم همپوشانی داشته باشند. رنگها در این حالت، به صورت سلیقهای و دلخواه انتخاب میشود. شما در این چیدمان مقید به رعایت قانون مشخصی نیستید.
ژاپنی
دقیق، مرتب، کوچک اما جادار! این یعنی سبک ژاپنی دکوراسیون. درهای کشویی با نقاشیهای ژاپنی در این سبک مورد استفاده قرار میگیرند. فرمها در این شیوه از شکل مربع تبعیت میکنند.
میز و صندلی کوتاه آیتم دیگری است که بنا به نیاز فضا میتواند مورد انتخاب قرار بگیرد. و اما مهمترین نکته آنکه میتوانید از انواع گیاهان بن سای برای تزئین بخشهای مختلف کمال استفاده را ببرید.
فرانسوی
دیوارها با استفاده از انواع گچبریها پر ابهت ساخته میشوند. بیشتر از رنگهای گرم مانند کرم، قهوهای، طلایی در آن استفاده میشود.
معمولاً در بخشهایی از فرش هم استفاده میشود. اما طرح آن اصیل ایرانی نیست. پردههای مجلل و ظروف چینی را هم در این سبک میتوانید ملاحظه بفرمایید. این سبک تا حدود زیادی به سبک کلاسیک شبیه است.
مدیترانهای
کافی است چشمانتان را ببندید و تصویر کارت پستالهایی را در نظر بیاورید که بخشهای مختلفی از شهرهای کشور یونان را نشان میدهند. آبی اولترامارین و سفید، در این سبک حتماً باید به مقدار زیاد وجود داشته باشد. بیشتر سعی کنید رنگ زمینه را سفید و سایر المانها را به رنگ آبی انتخاب کنید.
کاشی و آجر دو گزینهای هستند که باید به طور دقیق در طراحی جای بگیرند. المانهای محیطی مانند مبلها و میزها وصندلیها معمولاً از انواعی که به شکل منحنی هستند، انتخاب میشوند.
اسپانیایی
هم ساده است و هم پر ابهت! به نظر میرسد این سبک ترکیبی از تضادهاست! برای دیوارها بیشتر از رنگ کرم استفاده میشود. مبلها میتوانند از جنس چوب و رویه چرمی انتخاب بشوند. تابلوهای رنگ روغن هم در این سبک جایگاه ویژه دارند.
معمولاً یک میز ناهار خوری به شکل دایره در آن حتماً دیده میشود. این مورد به فرهنگ مردمان کشور اسپانیا باز میگردد که از دور هم جمع شدن و هم صحبتی با هم بسیار لذت میبرند.
چینی
اجرای دکوراسیون به سبک چینی ارتباطی تنگاتنگ با رعایت اصول فنگ شویی دارد. انرژی و طبیعت در کمال سادگی و نظم با هم در تعادل هستند. عناصر آب، خاک، آتش، چوب و فلز هر کدام در بخشهای مختلف مربوط به خودشان باید به مقدار کافی (نه بیشتر و نه کمتر) قرار داده شوند.
در این چیدمان همه چیز با نظم در جای خودش قرار داده میشود تا از بهم ریختگی و انباشتگی اجتناب گردد. شما میتوانید از رنگهای سیاه و طلایی و قرمز و قهوهای بیشتر استفاده نمایید.
مصری
در سبک مصری بیشتر، المانها، وظیفه ایجاد این اتمسفر خاص را بر عهده دارند. استفاده از انواع سنگها به خصوص در شکلهای مکعبی نقش پررنگی دارند.
در این فضا خطوط صاف و تیز هستند. ستونها پر نقش و نگار در نظر گرفته میشوند. پنجرهها مشبک و از چوب با رنگ تیره ساخته میشوند.
البته میتوان یک پنجره تزئینی را به این شکل مورد استفاده قرار داد و نه پنجره اصلی خانه! رنگ غالب در این مدل از دیزاین داخلی، قهوهای میباشد که میتوان در طیفهای روشن تا تیره را انتخاب نمود.
هندی
آن چیزی که بیشتر از همه حال و هوای هندوستان را با خود به همراه میآورد، اکسسوریهایی هستند که در این مدل از طراحای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
رومیزیها و کوسنها هم میتوانند به خوبی این انرژی را منتقل کنند. فیلها نماد هندوستان هستند. پس اگر دوست دارید دکوراسیون شما همچون هدیهای از هند به نظر بیاید، تزئینات به شکل فیل را حتماً به خاطر داشته باشید.
بهترین انتخاب سبک دکوراسیون کدام است؟
از میان روشهای مختلفی که برای دیزاین خانه و یا هر فضای دیگری میتوان برگزید، آن مدلی مناسب هر کدام از ماست که در آن حس آرامش و راحتی بیشتری داریم. سبک دکوراسیون بازتاب کلی شخصیت و البته سلیقه هر فرد میباشد.
آن مدلی را انتخاب کنید که روحتان در آن آرامش را تجربه خواهد کرد. برخی از افراد سبکهای کلاسیک و لاکچری را میپسندند و برخی دکوراسیون سنتی و یا مدرن و یا… هیچکدام از آنها بهتر و یا بدتر از دیگری نیست! تنها تفاوت در نگاهها و سلیقههاست!
کلام آخر
و اما در پایان اگر بخواهیم تمام آنچه را که در این مقاله برایتان بازگو کردیم، در یک جا بیان نماییم، باید بگوییم، سبک دکوراسیون خانه شما، نمودی از چیدمان وسایل شما به روشی است که شما در آن آرامش را در کنار عزیزانتان تجربه میکنید.
اما بسیار مهم است که در تمام بخشهای خانه و یا هر فضایی که برای آن چیدمان انجام میدهید از یک روش پیروی کنید. و از این شاخه به آن شاخه نروید. یک روش را در پیش بگیرید و تمام المانها را بر اساس آن بچینید. و شاید این نکته بسیار مهمی باشد که در صورت رعایت آن، نتیجهای بسیار عالی را دریافت خواهید کرد.
امیدواریم خانههایتان تصویر زیبایی باشند از آنچه در رؤیا دوست داشتید. متشکریم که تا پایان مقاله ما را همراهی فرمودید.
منبع: Hgtv