۲/۵ - (۲ امتیاز)

بایدها و نبایدها در اجرای دکوراسیون سنتی

سبک‌ های مختلف در معماری ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم مردمان هر منطقه دارند. یکی از این سبک‌ها که با سبک زندگی و فرهنگ مردمان مناطق گوناگون گره خورده‌است، دکوراسیون سنتی است.

این سبک اشاره به فرهنگ و باورهای فرهنگی هر منطقه دارد. از این رو تنوع بسیار زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با این سبک دکوراسیون داخلی بیشتر آشنا ساخته و نکات مهمی را در اجرای آن گوشزد نماییم. اگر شما هم از دوستداران و علاقمندان این سبک هستید، لطفاً تا پایان با ما همراه شوید.

دکوراسیون سنتی چیست؟

چیدمانی است که ریشه در فرهنگ و آداب رسوم مردمان نواحی گوناگون دارد. شاید در مواردی محلی باشد، اما در مواردی نیز طرفداران جهانی دارد.

دکوراسیون سنتی برخی از مناطق بیشتر در انواع مختلف اکسسوری‌های مخصوص آنها خلاصه می‌شود. اما چیدمان سنتی مناطقی مانند هندوستان، چین و یا ژاپن، علاوه بر نحوه چیدمان و اکسسوری‌ها، در معماری بنا نیز نمود پیدا می‌کند.

در اروپا، دکوراسیون سنتی با سبک معماری کلاسیک بسیار به هم نزدیک هستند. اما اینجا در خاورمیانه و همینطور در شرق دور، مفاهیم کلاسیک و سنتی کاملاً از هم مجزا می‌باشند.

در این سبک همه چیز اصیل و ساکن است. تقارن، تعادل و ایستایی و استفاده از اشکال منظم هندسی جزو اصولی هستند که همواره باید مد نظر قرار بگیرند.

یکی از زیباترین سبک‌های دکوراسیون که اتفاقاً آوازه و شهرت جهانی هم دارد، دکوراسیون سنتی ایرانی است. در ادامه به معرفی این شیوه خاص معماری می‌پردازیم.

راهنمای دکوراسیون سنتی ایرانی

شاید خانه‌های سنتی ایرانی را در برخی شهرها مانند کاشان دیده‌باشید! این خانه‌ها کامل‌ترین تحقق دکوراسیون سنتی ایرانی را به نمایش می‌گذارند. این سبک به معنای واقعی کلمه حاصل از تلفیق هنر و فرهنگ است. یکی از بهترین راه‌ها برای مشاهده سبک سنتی ایرانی و اصیل، رفتن به این خانه‌ها و دقت در معماری بخش‌های مختلف آن می‌باشد.

پیشنهاد مقاله : دکوراسیون ایرانی

با نگاهی دقیق‌تر، می‌توان گفت مهمترین ویژگی‌های این سبک عبارت است از:

۱- شیشه‌های رنگی در گذشته به آنها اورسی گفته می‌شد، ایرانی‌ترین مورد در دیزاین سنتی ایرانی بشمار می‌آید. برای استفاده از آن، دو گزینه پیش‌رو دارید. اول آنکه می‌توانید شیشه‌های پنجره اصلی خانه را به صورت اورسی طراحی کنید.

که در این حالت با عبور نور از میان شیشه‌های رنگی با اشکالی هندسی، حال و هوای خانه به زیبایی هر چه تمام‌تر دگرگون خواهد شد. و دوم استفاده از آن به عنوان یک عنصر دکوراتیو است.

مانند طراحی پارتیشن و استفاده از این مدل از شیشه‌ها در آن. هر کدام از این دو گزینه را که انتخاب کنید، می‌توانید مطمئن باشید که یک قدم با صلابت در راه اجرای این سبک برداشته‌اید.

۲- مبل‌ها در این شیوه ظاهری ساده دارند. چوب آنها از رنگ قهوه‌ای انتخاب می‌شود. و عموماً رنگ قهوه‌ای انتخابی هم تیره رنگ می‌باشد.

۳- عضو جدایی ناپذیر دکوراسیون سنتی ایرانی، فرش‌ها هستند. اگر می‌خواهید در قالب این سبک، فرش انتخاب کنید، توجه داشته باشید که طرح آن حتماً باید از انواع سنتی انتخاب شود. و معمولاً رنگ آن هم می‌تواند قهوه‌ای، قرمز و یا سبز باشد. اگر بودجه کافی در اختیار دارید، بهتر است که فرش انتخابی شما دست‌باف باشد.

۴- رنگ‌های مورد استفاده در این سبک بیشتر، قرمز، قهوه‌ای و آبی فیروزه‌ای می‌باشد. در چیدمان سنتی ایرانی رنگ‌ها شاد و زنده هستند.

۵- از صنایع دستی ایرانی به عنوان اکسسوری در بخش‌های مختلف خانه استفاده کنید. مانند ظروف میناکاری شده، نقره‌جات و همچنین تابلوهای منبت‌کاری شده می‌توانند زیبایی‌بخش خانه شما باشند.

۶- ایرانیان از زمان‌های دور گذشته به نور بسیار اهمیت می‌دانند. از این‌رو اگر معماری بنای شما به گونه‌ای است که نور طبیعی روز به داخل خانه می‌تابد، آن را غنیمت بدانید.

پرده‌ها را به رنگ روشن انتخاب کنید تا از این نعمت الهی حداکثر استفاده را کرده باشید.

۷- یک خلاقیت جالب در چیدمان سنتی ایرانی، استفاده از تخت‌های مفروش برای نشستن است. این تخت‌ها را می‌توانید در بخشی از سالن پذیرایی و یا اتاق نشیمن قرار داده و روی آن را با فرش بپوشانید. حال و هوای خانه‌های سنتی با این چیدمان به خانه شما خواهد آمد.

۸- یک عنصر دیگر که در این سبک بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، پشتی است. حتی می‌توانید از آنها بر روی تختی که در قسمت قبل به آن اشاره شد، استفاده نمایید.

۹- از جمله صنایع دستی ایرانی که همچنان زیبا و پرطرفدار هستند، گلیم است. شما می‌توانید از گلیم به عنوان زیرانداز بر روی تخت نشیمن و یا تزئینی بر روی کاناپه هم استفاده کنید.

۱۰- چیدمان قرینه یکی از اصولی است که در این سبک حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد. آن را به خاطر داشته باشید!

۱۱- بهترین انتخاب برای کفپوش در این شیوه چیدمان، پارکت‌های چوبی هستند. همانطور که قبلاً اشاره شد سبک سنتی یک سبک اصیل است. و پارکت چوبی هم این اصالت را به خوبی نشان می‌دهد.

۱۲- حال نوبت می‌رسد به تزئینات دیوارها! بهترین گزینه برای پوشانیدن دیوارها در این طراحی دکوراسیون داخلی، استفاده از رنگ است. زیرا تزئینات دیگری هم برای دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد که با دیگر انواع دیوارپوش‌ها چندان هماهنگی ندارد.

۱۳- آیینه کاری به عنوان یکی از تزئینات دیوارها در این شیوه بسیار پرطرفدار است. شما می‌توانید اوج زیبایی آیینه‌کاری را در دیوارهای شمس‌العماره ببینید!

۱۴- نقاشی دیواری را هم به لیست انتخاب‌های خود در دیزاین دیوارها اضافه کنید!

۱۵- آجر و یا نمای آجر را می‌توان به عنوان یکی از تزئینات برای دیوار مد نظر قرار داد. حتماً لزومی ندارد این تغییر در بخش بزرگی از دیوارها اجرا شود. اما هر جا که به کار برده شود، گرمی و زیبایی خاصی به فضا خواهد بخشید.

تمام این موارد تنها کلیدهای اولیه در اجرای دکوراسیون سنتی ایرانی را در اختیار شما قرار می‌دهد. باقی راه به عهده شما و خلاقیت شماست. هر کجا نیاز به الهام درونی داشتید، کافی است چشمانتان را ببندید و به خانه مادربزرگ بیندیشید!

چگونه دکوراسیون سنتی آشپزخانه داشته باشیم؟

دکوراسیون مطبخ ایرانی هم در نوع خود زیبا و دوست داشتنی است. و البته پر از نکات مهم و کاربردی! در این قسمت چند ایده پرطرفدار آن را با شما در میان می‌گذاریم:

۱- کاشی با طرح‌های سنتی بهترین اتمسفر را در فضای آشپزخانه به وجود می‌آورد. فضای بین کابینت‌ها را با آن‌ها دکور نمایید.

۲- دقت کنید که قفسه‌ها و شلف‌های دیواری را هم می‌توانید مورد استفاده قرار بدهید. این شیوه چیدمان از زمان‌های دور گذشته در خانه‌های مادربزرگ‌های ما وجود داشته است!

۳- سماور یک عنصر کلیدی در ایجاد فضای سنتی ایرانی در آشپزخانه به شمار می‌آید.

۴- می‌توانید از ظروف فانتزی مسی هم در قسمت‌های مختلف آشپزخانه استفاده کنید. این تزئینات کوچک تأثیر شگرفی را با حضورشان به وجود می‌آورند.

۵- نظم را در چیدمان همواره به خاطر داشته باشید. شیوه سنتی ارتباط دوستانه‌ای با نظم و ترتیب اجزا دارد.

حال که با کلیدهای دکوراسیون سنتی آشپزخانه آشنا شدید، اجازه بدهید سری هم به اتاق بزنیم!

راهنمای دکوراسین سنتی اتاق

برای داشتن یک فضای کاملاً سنتی در اتاق چند مورد را حتماً باید مورد توجه قرار بدهید:

۱- بخشی از اتاقتان را به گیاهان اختصاص بدهید. به خصوص اگر نور خورشید به صورت مستقیم به داخل بتابد، می‌توانید گلهایی مانند یاس و شمعدانی را هم در کنار دیگر گیاهان سبز قرار بدهید. تا به این ترتیب زیبایی اتاقتان را چند برابر کرده‌باشید.

۲- پشتی هم در اتاق می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

۳- در صورتی که اتاق مورد نظر، اتاق خواب باشد، می‌توانید روتختی با طرح پارچه سنتی انتخاب کنید. مانند رومیزی‌های ترمه، می‌توانید روتختی طرح ترمه را هم مورد توجه قرار بدهید.

۴- شمعدان‌های لاله، چراغ نفت‌سوز و فانوس‌ها هم را هم به لیست منتخب خود اضافه نمایید. هم می‌توانید آنها را مورد استفاده قرار بدهید و هم می‌توانید به عنوان اکسسوری و دکوری بکار ببندید.

۵- یک خلاقیت جالب استفاده از شیشه‌های رنگی برای در اتاق می‌باشد. با این کار، حال و هوای سنتی خوبی را به خانه خود می‌آورید.

۶- توجه داشته باشید که تخت خوابی که برای اتاقتان در نظر می‌گیرید باید حتماً چوبی باشد. عناصر فلزی و مدرن در این نوع دکوراسیون جایی ندارند.

۷- می‌توانید برای زیباتر نمودن تخت خواب خود از متکاهای کوچک استفاده کنید. متکاها به خاطر شکلی که دارند زیبایی اتاق شما را دوچندان کرده و جلوه‌ای فانتزی به تخت خوابتان هدیه می‌دهند.

و در پایان باید باز هم تاکید کنیم که تمامی این موارد تنها ایده‌ها و بایدهایی هستند که لازمه اجرای دیزاین سنتی ایرانی به شمار می‌روند. در نهایت تصمیم‌گیری با شماست.

و این خودتان هستید که انتخاب می‌کنید کدام آیتم‌ها را در کنار هم و به چه ترتیبی مورد استفاده قرار بدهید.

کلام پایانی

یکی از بخش‌های جذاب در هنر معماری و دکوراسیون، طراحی چیدمان سنتی است. شاید با شنیدن این واژه این تصور در شما به وجود بیاید که هر آنچه به دیزاین سنتی مربوط می‌شود، بوی کهنگی می‌دهد! اما باید خاطر نشان ساخت که این یک تصور نادرست است.

دکوراسیون سنتی، چه در قالب دکوراسیون سنتی آشپزخانه باشد، و چه درباره دکوراسیون سنتی اتاق، ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم ما دارد. از این رو می‌توان گفت که این تنها سبکی است که تمام افراد در گوشه‌ای از قلبشان آن را دوست دارند. هرچند این علاقه کم باشد، اما باز هم وجود دارد!

در این مقاله به بررسی دکوراسیون سنتی پرداختیم و بایدها و نبایدهای آن را برشمردیم. امید است نکات ارائه شده، برایتان مفید و کاربردی بوده‌باشد. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.

منبع: Amazon Blog

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *