دسترسی سریع به محتوای این مقاله:
تمام آنچه درباره یک دکوراسیون کلاسیک ایدهآل باید بدانیم!
در میان سبک های معماری، دکوراسیون کلاسیک اصالت و جذابیت خاصی دارد. وقتی در خانهای با این سبک از طراحی قدم برمیداریم، مانند آن است که در افسانههای پریان در حال گشت و گذار هستیم.
البته شاید این تصور کمی اغراقآمیز به نظر برسد! اما باید اعتراف کرد که زیبایی دکوراسیون کلاسیک همیشگی است! و گذشت سالها نتوانسته خدشهای به شکوه آن وارد کند. اما به مانند هر سبک دیگری در معماری و دکوراسیون داخلی، باید به درستی اجرا شود تا حق مطلب ادا گردد.
در این مقاله قصد داریم با نگاهی دقیقتر دکوراسون داخلی کلاسیک را مورد بررسی قرار دهیم. و از شما نیز دعوت میکنیم تا پایان آئین لایف را همراهی فرمایید.
ویژگیهای دکوراسیون کلاسیک کدام است؟
اصالت و ظرافت دو جزء جداییناپذیر از این سبک به شمار میروند. تقریباً میتوان با اطمینان گفت که اصل چیدمان بر اساس رعایت قرینهها میباشد. به این معنا که از مبلمان گرفته تا انواع اکسسوریها همگی در حالت تقارن باید قرار داده شوند. اگر گلدانی در قسمتی قرار میگیرد در گوشه دیگر که نقطه مقابلش باشد، هم باید گلدان دیگری قرار داده شود.
رنگ هم که به نوبه خود جزو پارامترهای اساسی در هر طراحی دکوراسیون داخلی به شمار میآید، در این سبک خاص، بیشتر به سمت استفاده از رنگهای سفید، شیری، کرم، طلایی و قهوهای تمایل دارد.
و اما بهترین انتخاب برای دیوارها و کف کدام است؟
بهترین گزینهها برای تزئینات دیوارها، استفاده از انواع کاغذ دیواری با طرحهای با شکوه کلاسیک، در کنار استفاده از رنگ میباشد. در صورتی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر برای انتخاب بهترین دیوارپوش هستید، میتوانید سری به اینجا بزنید. اطلاعات جامع و دقیقی در این حوزه ارائه گردیده است.
بهترین انتخاب کفپوش ها در سبک زیبای کلاسیک، سنگهای خاص و پارکت و لمینت چوبی هستند. البته برای انتخاب هر یک از این موارد هم، نکات ظریفی را باید مد نظر قرار دهید. تمامی این نکات را میتوانید در اینجا مورد ارزیابی قرار دهید.
در سبک دکوراسیون کلاسیک سقفها باید گچبری داشته باشند. از طرفی میتوانید از انواع قرنیزها هم جهت وصل نمودن زیبایی سقف به دیوارها استفاده کنید.
در دکوراسیون داخلی کلاسیک، وجود ستونها هم بسیار مهم است. درصورتیکه خانه شما ستون ندارد، میتوانید این افکت بصری را توسط کاغذهای دیواری که طرحهای عمودی دارند در قسمتهایی از دیوار پیادهسازی نمایید.
حال در بخش بعدی به بررسی آیتمهای مهم در دیزاین اتاق پذیرایی خواهیم پرداخت.
نکات مهم در اجرای دکوراسیون داخلی کلاسیک پذیرایی
مهمترین بخش هر خانه که رفت و آمد دوستان و آشنایان در آن قسمت انجام میشود، قسمت سالن پذیرایی آن خانه میباشد. اگر تصمیم گرفتهاید که دکوراسیون خانه خود را به سبک کلاسیک چیدمان کنید، نکات مهمی را که در این قسمت برایتان خواهیم گفت، مد نظر قرار بدهید:
۱- یک عنصر کلیدی در این بخش پردهها هستند. در سبک کلاسیک، پردهها به صورت چند لایه و همراه با تزئینات انتخاب میشوند. والان و دکور در این مدلها حتماً باید وجود داشته باشند. معمولاً رنگ پارچهای که برای قسمت دکوری پرده انتخاب میشود، همرنگ پارچه مبلمان انتخاب میگردد.
۲- مبلمان در این سبک، از نوع استیل انتخاب میشود. اگر بخواهید کمی تنوع در آن ایجاد کنید، استفاده از مبل لاو ست هم در کنار دیگر مبلها میتواند یک ایده خلاقانه به شمار آید.
۳- بوفه در این چیدمان بسیار مهم است. زیرا جلوه زیبا و لاکچری به فضا میبخشد. ظروف کریستالی و برنزی و نقره هم تکمیلکننده زیبایی بوفه خواهند بود.
۴- رنگ چوب مبلها میتواند سفید و یا قهوهای تیره باشد. در این خصوص محدودیتی وجود ندارد.
۵- رنگ طلایی و یا نقرهای را در این دیزاین همواره به یاد داشته باشید.
۶- میتوان برای تزئین دیوارها از پوسترهای نقاشی مربوط به دوران رنسانس استفاده کرد. آثار نقاشان بزرگی چون لئوناردو داوینچی، رافائل، جوتو و میکلانژ میتواند حس و حال دوران کلاسیک را به زیبایی هر چه تمامتر تداعی کنند.
۷- مبلمان را به صورت قرینه بچینید. معمولاً بهتر است بزرگترین کاناپه را در مقابل بزرگترین دیوار پذیرایی قرا داده و سایر مبلها را به صورت قرینه در اطراف آن بگذارید.
در این میان اگر ابعاد فضا به شما اجازه میدهد، میتوانید مبلها را به صورت دایرهای بچینید. به خاطر داشته باشید که بهترین چیدمان در هر سبکی، چیدمان بدون زاویه و گرد است. بر اساس علم فنگ شویی در این حالت انرژی زندگی، در خانه بهتر میتواند گردش کند.
۸- همانطور که در بالا اشاره شد، سبک کلاسیک، سبک تقارن، تعادل و توازن است! دقت کنید که در استفاده از انواع اکسسوریها زیادهروی نکنید، زیرا ممکن است در این صورت خانه ظاهری خستهکننده و یا شاید هم ترسناک به خود بگیرد!
۹- تابلوهای نقاشی با موضوعات کلاسیک هم میتوانند به عنوان تزئینات بیشتر دیوارها مورد استفاده قرار بگیرند.
۱۰- آینه و کنسول هم به عنوان یک آیتم مهم در کنار سایر اکسسوریها، جلوه زیبایی به سرویس پذیرایی شما خواهند بخشید.
۱۱- تمامی بخشهای مبلمان، در این سبک همراه با انحنا و تزئینات انتخاب میشوند. هر چه ریزه کاریها بیشتر باشد، زیبایی و ظرافت دیزاین و نتیجه نهایی متمایزتر خواهد شد.
۱۲- لوسترها هم در این حالت از انواع کریستالی و برنزی انتخاب میشوند و البته بسیار پرکار. به هر حال سبک کلاسیک، سبکی لاکچری و شکوهمند است و تمامی آیتمها باید این مورد را یادآوری کنند!
مطالبی که در این بخش برایتان گفتیم، همگی از مهمترین آیتمهایی بودند که برای دیزاین کلاسیک اتاق پذیرایی به آنها نیاز داشتید! باقی موارد را به سلیقه و خلاقیت شخصی شما واگذار میکنیم.
اما باید به این نکته تاکید کنیم که، همواره به خاطر داشته باشید که تمام اجزای دیزاین داخلی در این سبک، باید با هم در تعامل و هماهنگی کامل باشند از اینرو تکنیک استفاده از رنگهای متضاد و یا رنگهای مکمل در دکوراسیون کلاسیک، مناسب به نظر نمیرسد. اما تکنیک رنگهای سایه و روشن میتواند یک ایده جالب و خلاقانه باشد.
حال در بخشهای بعدی دکوراسیون کلاسیک اروپایی و دکوراسیون کلاسیک ایرانی را مورد بررسی قرا خواهیم داد.
همه چیز درباره دکوراسیون کلاسیک اروپایی
اگر چنانچه دوست دارید این سبک را به شیوهای اروپایی در خانه خود اجرا کنید، علاوه بر نکات عمومی که در بخشهای قبلی به آنها اشاره شد، باید به این نکات نیز توجه داشته باشید:
۱- رنگها در شیوه اروپایی، اغلب رنگهای زرشکی، قرمز تیره، سبز یشمی و سرمهای است. به این معنا که برای پارچههای مبلمان و بخش تزئینات پردهها بیشتر از این رنگها استفاده میشود.
۲- طرح پارچهها و همچنین طرح کاغذهای دیواری، همگی از طرحهای کلاسیک باید انتخاب شوند.
۳- تابلوهایی با مضمون نقاشیهای دوره کلاسیک هنری (مقارن با دوره رنسانس) میتواند زینتبخش دیوارها باشند.
۴- رنگ طلایی در این شیوه از جایگاه ویژهای برخوردار است.
۵- معمولاً بهترین انتخاب برای پوشانیدن کفها، پارکتهای چوبی و یا انواع دیگر با ظاهری چوبی است.
۶- ستونها و سقف گچبری هم از جمله الزامات این شیوه محسوب میشوند.
۷- اروپاییترین المان خانه شما، شومینه است. در صورتیکه این آیتم در خانه شما وجود داشته باشد، میباید از انواع سنگی و آن هم سنگ مرغوب دیزاین شود.
چگونه یک دکوراسیون کلاسیک ایرانی بینقص داشته باشیم؟
سبک کلاسیک یک سبک محبوب در خانههای ایرانی به شمار میرود. برای آنکه حس راحتی و سبک کلاسیک را با هم در خانه داشته باشیم، الزامات این مدل دیزاین را با آیتمهای مهم خانههای ایرانی باید تلفیق نماییم. این موارد به این شرح است:
۱- ایرانیترین المان در خانههای ایرانی ما، فرش است. بهترین اندازه فرش، اندازهای است که در وسط فضا قرار بگیرد. و تا حد امکان به زیر مبلها نرود. البته باید اضافه کرد که تاکید بیشتر بر روی فرشهای دستباف و طرحهای اصیل و سنتی است.
۲- تمام فضای کف را با انواع فرشها نپوشانید. و توجه داشته باشید که رنگ فرشها باید هماهنگ با رنگ پارچههای مبلمان و رنگ پردهها انتخاب شود. پس در انتخاب هر یک از این موارد به آیتمهای دیگر هم باید گوشه چشمی داشت.
۳- تابلوهای فرش با طرحهای سنتی در این سبک، میتوانند زیبابخش دیوارهای سالن و اتاق پذیرایی شما باشند.
۴- یک گزینه عالی دیگر برای انتخاب اکسسوریها در دکوراسیون کلاسیک ایرانی، شمعدانهای لاله طرح قدیمی هستند. جلوه ناب و زیبای آنها همیشه دوستداشتنی و چشم نواز است.
۵- و در صورتی که میخواهید برای میزها در بخشهای مختلف، از رومیزی استفاده کنید، میتوانید از سوزندوزیها و صنایع دستی ایرانی انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که سبک کلاسیک، سبک اصالت است. و چه چیزی زیباتر از صنایع دستی ایران زیبای ما!
باز هم تاکید میکنیم که این موارد تنها مهمترین اصولی هستند که در اجرای این شیوه باید مورد توجه قرار بگیرند. و پس از آن همه چیز به عهده خلاقیت و سلیقه شخصی شماست تا در خانه خود زیبایی بیافرینید!
سخن پایانی
دکوراسیون کلاسیک، سبکی که در هر زمانی طرفداران بسیاری داشته است. حتی این روزها که زندگی افراد شکل مدرنی به خود گرفتهاست، باز هم محبوب و خواستنی است. اما برای اینکه بتوانیم بهترین دکوراسیون داخلی کلاسیک را داشته باشیم میبایست نکات مهمی را در نظر بگیریم.
اجرای این موارد برای داشتن یک طراحی داخلی ایدهآل، لازم و ضروری است. نه تنها در این سبک، که در هر سبک دیگری، بسیار مهم است که بایدها و نبایدهای خاص آن را بشناسیم تا بتوانیم یک دیزاین صحیح داشته باشیم.
در این مقاله مهمترین نکات اجرایی دکوراسیون کلاسیک پذیرایی، دکوراسیون کلاسیک ایرانی و دکوراسیون کلاسیک اروپایی مورد بررسی قرار گرفت. امیدواریم مطالب عنوان شده راهنمای خوبی برای شما در اجرای این سبک معماری باشد.
متشکریم که تا پایان با ما همراه بودید.
منبع: Thespruce