۴.۵/۵ - (۱۲ امتیاز)

زندگینامه معمار مشهور انگلیسی

نورمن فاستر(norman foster) معمار بزرگ عصر معاصر ، در سال ۱۹۳۵ در انگلستان متولد شد . شهرت او اغلب به دلیل طراحی ساختمان هایی با حداقل مصرف انرژی ست . بدون شک از همان ابتدا سقف آرزوهایش مثل برج میلائو(Millau)  بلند بود و استعداد معماری در تار و پود وجودش مانند پارک اپل(apple park) نهادینه شده بود.

 

او در حال حاضر ۸۶ سال سن دارد و به همراه همسر و فرزندانش با ثروتی باور نکردنی در لندن زندگی می کند . اما شاید کمتر کسی بداند که این نورمن ثروتمند ، در دوران کودکی هیچ غذایی برای خوردن نداشته و حتی برای تامین مخارج تحصیل، در بستنی فروشی و نانوایی کار کرده است.

شروع یک افسانه ملی از دل فقر

روزهای کودکی نورمن فاستر بسیار سخت گذشت. در سال ۱۹۳۵ در روستای ویلند (wiland) در محله ای از طبقه کارگر به دنیا  آمد . پدرش رابرت فاستر (Robert foster) نقاش ماشین بود و مادرش در یک نانوایی کار می کرد . آنها هر روز سخت کار می کردند تا بتوانند مخارج خود و فرزندانشان را تامین کنند . مادرش اغلب در نانوایی مشغول بود ، به همین دلیل او در خانه دوستان و آشنایان بزرگ شد و نتوانست طعم حضور مادرش  را در خانه بچشد .

حتما بخوانید : زندگی نامه زاها حدید

نورمن برای رسیدن به جایگاهی که دارد ، سختی های بسیاری را تحمل کرده ، اما با افتخار از دوران کودکی اش سخن می گوید . روزهای سخت او را نا امید نکرد و آرزوهای جاه طلبانه اش را از بین نبرد .

خانواده نورمن پس از مدتی برای پیدا کردن کار به حومه شهر منچستر(Manchester)  نقل مکان کردند . نورمن در طول دوران تحصیل فردی منزوی و گوشه گیر بود . در ۱۶ سالگی مدرسه پسرانه بورناژ (bornage) را به دلیل آزار و زورگویی همکلاسی هایش ترک کرد و تصمیم گرفت سر کار برود . او کاری در دفتر جواهرات شهرداری پیدا کرد تا بتواند کمک خرج خانواده اش باشد.

آرزوهایی که تمامی نداشت

زندگینامه نورمن فاستر

نورمن فاستر در سال ۱۹۵۳ برای خدمت سربازی ، نیروی هوایی انگلستان را انتخاب کرد تا به یکی از آرزوهایش یعنی خلبانی جامه عمل بپوشاند . آرزوهای او تمامی نداشت و پس از بازگشت از خدمت تصمیم گرفت برای یک شرکت معماری محلی به نام جان بردشاو و شرکا (John Beardshaw & Partners) فرم استخدام بفرستد و از این طریق شانس خود را امتحان کند . خوشبختانه رئیس شرکت با دیدن طرح های بلندپروازانه فاستر تحت تاثیر قرار گرفت و پیشنهاد کار با او را پذیرفت .

او در این شرکت روز بروز بیشتر پیشرفت می کرد ، اما با دیدن همکارانش که هر کدام تحصیلات عالیه در معماری داشتند ، خود را بسیار کوچک می دید . برای نورمن جوان کار در یک شرکت کوچک محلی هدف نهایی نبود . او در مدرسه معماری و شهرسازی منچستر(manchester) ثبت نام کرد تا درسش را در رشته معماری ادامه دهد.

حتما بخوانید : زندگی نامه والتر گروپیوس

اما هزینه های تحصیل در دانشگاه آنقدر زیاد بود که برای تامین هزینه های تحصیل مجبور شد شب ها نگهبانی کند و روزها در نانوایی ، بستنی فروشی و شیرینی فروشی کار کند .  نورمن فاستر  ابایی از گفتن این خاطرات تلخ ندارد . او این روزها را مایه مباهات زندگی اش می داند و به گفته وی ، جایگاهی که امروز دارد مدیون روزهای سختی ست که پشت سر گذاشته است .

نتیجه تلاش و استعداد او در آن سال ها مدال نقره ریبا (riba) بود که به همراه جایزه ۱۰۰ یورویی برای طراحی یک آسیاب بادی دریافت کرد .

شروع کار و تاسیس شرکت تیم فور (team4)

بیوگرافی نورمن فاستر

بالاخره پس از تحمل سختی های فراوان ، فاستر تحصیلات معماری خود را در دانشگاه منچستر به اتمام رساند و بلافاصله از دانشگاه ییل (yale) جهت تحصیلات تکمیلی بورسیه گرفت . در همین دانشگاه بود که با هموطنش ، ریچارد راجرز(Richard rogers)  معمار مشهور انگلیسی آشنا شد و در سال ۱۹۶۳ با همکاری یکدیگر و دو خواهر انگلیسی به نام های وندی و جورجی چیزمن (Wendy & Georgie Chizman) شرکت معماری تیم فور (team4) را در انگلستان تاسیس نمودند.

در سال ۱۹۶۴ نورمن با شریک تجاری خود وندی ازدواج کرد . شرکت تیم فور به دلیل معماری های نوین و پیشرفته شهرتی جهانی پیدا کرد . اولین پروژه این شرکت کاک پیت(Cock Pitt)  بود . کاک پیت ساختمانی به شکل یک حباب شیشه ای بود  که در منطقه کورن وال (Corn Wall) ساخته شد.

حتما بخوانید : زندگی نامه فرانک لوید

اما این همکاری دیری نپایید چون پس از ۴ سال ریچارد راجرز شرکت را برای همیشه ترک کرد و نورمن و وندی دفتر کار جدید خودشان را به نام شرکای فاستر تاسیس کردند . آنها در فاصله سال های ۱۹۶۸ تا ۱۹۸۳ با همکاری معمار آمریکایی به نام ریچارد باکمینستر (Richard Buckminster) چندین پروژه با هدف حفاظت از محیط زیست را انجام دادند . یکی از این پروژه ها ، سالن تئاتر ساموئل بکت(Samuel Beckett)  است .

شروع کار در دفتر جدید

آثار نورمن فاستر

در سال ۱۹۷۰ اولین ساختمان اداری بادی در جهان را برای شرکت CTL ساختند و در سال ۱۹۷۴ ساختمان ویلیس (Willis Building) را تکمیل نمودند . نورمن فاستر در طراحی ساختمان ویلیس به علت سازگاری با محیط زیست ، مدال ریبا (RIBA)  را از آن خود کرد . آنها زوجی بی نظیر بودند که نه تنها در زندگی شخصی بلکه در کار نیز با یکدیگر تفاهم داشتند .

اما خوشبختی آنها بسیار کوتاه بود چون وندی در سال ۱۹۸۸ درگذشت و نورمن را برای همیشه  با چهار فرزند تنها گذاشت . در حالیکه کوچک ترین فرزند آنها تنها ۵ سال داشت . نورمن پس از این اتفاق تا مدت ها مثل یک ماهی مبهوت در آب به نظر می رسید . تحمل بار سنگین مرگ همسر و نبود مادر برای فرزندان بسیار سخت بود .

او پس از یک ازدواج ناموفق ، در سال ۱۹۹۶ با یک روانشناس اسپانیایی ازدواج کرد و صاحب یک دختر شد . نورمن فاستر در سال ۱۹۹۹ برنده جایزه معماری پریتزکر(Pritzker)  شد . این جایزه مهمترین جایزه در بخش معماریست و هر سال به افرادی که بینش و تحول جدیدی در معماری ایجاد کرده باشند، اهدا می شود.

 

برای دیدن بیوگرافی معماران دیگر به صفحه معمار معروف مراجعه کنید.

 

 

آثار و پروژه های نورمن فاستر

پروژه های نورمن فاستر

پروژه اپل پارک (apple park) یکی از بزرگترین پروژه های نورمن فاستر می باشد . این سازه به سفارش استیو جابز (Steve Jobs) در کالیفرنیا ساخته شد و دارای یک پارک مرکزی با درختان زیتون و سیب در وسط و ساختمانی مدور به مساحت ۲۶۰ هزار مترمربع در اطراف می باشد . برق این ساختمان با انرژی خورشیدی تامین می شود .

موزه ملی شیخ زاید در دوبی یکی از بناهای شگفت انگیز فاستر است . این بنا به عنوان یادبودی از شیخ زاید ، بنیانگذار امارات متحده عربی احداث شده و به دلیل علاقه فراوان شیخ به عقاب ، شبیه به بال های عقاب طراحی شده است . پل میلائو (Millau)  در فرانسه نیز بدون شک از آثار ماندگار معماری جهان محسوب می شود . این پل در سال ۲۰۰۴ توسط فاستر ساخته شد که بلند ترین پل بزرگراهی دنیاست و حتی از برج ایفل هم بلند تر است .

ساخت خانه هایی در کره ماه توسط شرکت نورمن فاستر

اخیراً گزارشاتی از شرکت نورمن فاستر مبنی بر احداث ساختمان هایی بر روی کره ماه منتشر شده است . در این پروژه که با همکاری آژانس فضایی اروپا صورت می گیرد ، ساختمان هایی کوچک و حداکثر ۴ نفره در ماه ساخته می شود که می توانند در برابر بارش شهاب سنگ و نور مضر خورشید بر روی ماه مقاوم باشند .

حتما بخوانید : زندگی نامه رنزو پیانو

این طرح به منظور اتفاقات پیش بینی نشده در آینده و احتمال شرایط نامساعد برای زندگی در زمین پیشنهاد شده است . آنها با استفاده از نرم افزارهای بسیار پیشرفته شرایط را در کره ماه به شکلی سه بعدی طراحی نموده و اولین مدل از این ساختمان ها را با وزن ۱.۵ تن به صورت آزمایشی ساخته اند .

ماجرای قتل جمال خاشقچی

در سال ۲۰۱۸ عربستان سعودی خبرهایی مبنی بر احداث شهری افسانه ای با نام نئوم (neom) را در شمال این کشور منتشر کرد . نورمن فاستر که یکی از معماران این پروژه عظیم بود ، پس از شنیدن خبر قتل خبرنگار عربستانی ، جمال خاشقچی ، انصراف خود را از ادامه این پروژه اعلام کرد . او این حرکت را به نشانه اعتراض به این عمل غیر انسانی انجام داد و گفت تا زمان مشخص شدن موضوع از پروژه خارج می شویم .

سرطان پایان آرزوها نیست

مرگ نورمن فاستر

در دهه ۲۰۰۰ نورمن فاستر به بیماری سرطان روده مبتلا شد اما این موضوع نتوانست اشتیاق او را به ادامه این مسیر پر فراز و نشیب از بین ببرد . با وجود اینکه پزشکان به او گفته بودند چند هفته بیشتر زنده نمی ماند ، اما اراده نورمن محکم تر از هر چیزی بود . حتی محکم تر از سازه هایی که با تمام وجودش از بتن های مقاوم ساخته بود . او پس از گذراندن جلسات شیمی درمانی بهبودی کامل خود را به دست آورد و سرطان را مثل فقر شکست داد .

داستان زندگی این مرد بزرگ تنها یک پیام را به ما می دهد . در زندگی هیچ چیز نمی تواند در برابر اراده بایستد . بسیاری از شکست خورده ها کسانی هستند که وقتی تسلیم شدند نمی دانستند چقدر به موفقیت نزدیک هستند.

منبع: Wikipedia

One thought on “نورمن فاستر – زندگی نامه و آثار معمار مشهور انگلیسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *