۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

چراغ دیواری

در حال حاضر نقش نور و نحوه انجام نورپردازی در مکان‌های مختلف و همچنین تأثیر آن بر رنگ‌ها و نوع طراحی مکان، بیش از پیش مورد توجه طراحان دکوراسیون داخلی و خارجی قرار گرفته است. با کمی توجه به اطراف خود، قطعاً متوجه خواهید شد که امروزه حتی در نمای ساختمان‌ها نیز از این عامل مهم استفاده می‌شود.

از طرف دیگر، در دکوراسیون فضاهای داخلی، فقط نور طبیعی کافی نیست، زیرا برخی از فضاها به طور قابل توجهی از نعمت نور طبیعی و در نتیجه نورپردازی بی نصیب هستند، ایجاد نور مناسب و بهبود کیفیت بینایی در محیط بسیار مهم‌تر می‌شود.

البته باید توجه داشت که نورپردازی نقش بسیار مهمی در چیدمان داخلی هر فضا دارد و بدین منظور با توجه به شرایط فضایی مورد نظر از روش‌های مختلف استفاده می‌شود.

امروزه چراغ‌ها با طراحی جذاب و مدرن خود علاوه بر تأمین نور مناسب در محیط، عنصری مکمل در دکوراسیون داخلی محسوب می‌شوند و همچنین عناصر تزئینی در منزل محسوب می‌شوند و با عملکرد خوب خود بازدهی فضا را افزایش می‌دهند.

به عبارت دیگر، چراغ دیواری یکی از قسمت‌های اصلی و مهم در نورپردازی و زیبایی فضا محسوب می‌شوند که متاسفانه اغلب نادیده گرفته می‌شوند. چراغ دیواری برای استفاده در قطعات مختلف طراحی و ارائه می‌شوند. برخی از آنها فقط جنبه تزئینی دارند، در حالی که برخی دیگر برای روشنایی فضای کنار تخت یا میز مطالعه استفاده می‌شوند.

امروزه اکثر افراد سعی می‌کنند از ترکیب نورپردازی لوستر و چراغ‌های دیواری در دکوراسیون منزل استفاده کنند. یکی از مزایای استفاده از چراغ دیواری یا شمع‌های دیواری، تأمین نور ملایم در خانه است که فضای دلپذیری را به ویژه در فضای نشیمن و دکوراسیون پذیرایی ایجاد خواهد کرد.

نکات مهم در خرید چراغ دیواری

در واقع، چراغ‌های دیواری به شما این امکان را می‌دهند که نورپردازی خانه خود را به شکلی کاملاً متفاوت پیاده سازی کنید.

طبق مطالعات انجام شده، کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که کیفیت نور ارائه شده توسط یک منبع واحد کافی نیست و نتایج نامطلوبی را ارائه می‌دهد، بنابراین استفاده از چراغ‌های کمکی به شکل چراغ‌های دیواری یا سایر عناصر مشابه نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

چراغ‌های دیواری مانند دیگر لوازم جانبی، در انواع سبک‌ها و مدل‌ها طراحی شده و به فروش می‌رسند، از مدرن و شیک تا روستیک و آنتیک. علاوه بر تنوع مدل‌های مختلف چراغ‌های دیواری، قیمت آن‌ها به گونه‌ای است که با هر بودجه‌ای می‌توانید به راحتی یک مدل شیک با کارایی بالا خریداری کنید.

همانطور که می دانید؛ چراغ‌های دیواری کاربردهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال، می‌توان آنها را در مکان‌هایی با فضای محدود به عنوان چراغ شب استفاده کرد. علاوه بر این، در محیط‌هایی که فضای کافی برای استفاده از چراغ رومیزی وجود ندارد، می‌توان از آنها به عنوان یک نور ملایم مکمل استفاده کرد.

به عبارت دیگر، چراغ‌های دیواری در واقع راهی خلاقانه برای ایجاد نقاط روشن در مدل روشنایی کلی هستند. همانطور که گفته شد چراغ‌های دیواری در طرح‌ها و مدل‌های مختلف موجود است.

از چراغ دیواری می‌توان در سقف، دیوار یا بالای آینه استفاده کرد. این چراغ‌ها در دکوراسیون مراکز خرید، ادارات، خانه‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها و بسیاری از مکان‌های مهم دیگر استفاده می‌شود.

می‌توان گفت چراغ‌های دیواری با کیفیت جایگزین بسیار خوبی برای چراغ‌های قدیمی با مصرف زیاد است. از آنجا که این نوع چراغ‌ها اغلب برای تأمین نور بخشی از فضا استفاده می‌شوند، بنابراین میزان هماهنگی بین چراغ‌های دیواری و سقفی یکی از اصول اساسی طراحی داخلی و دکوراسیون منازل و محل کار است.

انواع چراغ دیواری

قبل‌تر اشاره شد که چراغ‌های دیواری یا شمع‌های دیواری در اشکال مختلف طراحی و ارائه می‌شوند و بر این اساس هر فرد با هر سلیقه‌ای می‌تواند یکی از بهترین‌ها را برای فضای مورد نظر خود ارائه دهد. این چراغ‌ها در اشکال مختلف مانند گرد، مربع یا مستطیل در دسترس هستند.

جالب است بدانید که سیستم چراغ دیواری متنوع است و شما حق انتخاب دارید. بعضی از چراغ‌ها با باتری کار می‌کنند و برخی دیگر با پریز برق.

جنس ساخت چراغ‌های دیواری

این نوع چراغ اغلب از شیشه نشکن و ترکیبی از چوب و فلز ساخته می‌شود. بنابراین، با توجه به انواع موجود، در صورت استفاده از این چراغ‌ها برای روشنایی، باید قسمتی از خانه یا محل خود را نیز در نظر بگیرید و میزان نور را با توجه به شرایط محیطی تعیین کنید.

پیشرفت تکنولوژی منجر به جایگزینی چراغهای قدیمی و پرمصرف با چراغهای جدید و کم مصرف شده است و بنابراین استفاده از این محصولات به اقتصاد خانواده کمک شایانی می‌کند و در مصرف انرژی صرفه جویی می‌کند.

بنابراین، هنگام انتخاب و خرید چراغ دیواری، مواردی را باید در نظر داشته باشید.

به عنوان مثال، هنگام انتخاب باید به طرح و رنگ دیوار و همچنین اشیاء اطراف خود و حتی دکور محیطی که این چراغ باید روی آن نصب شود توجه کنید. برای خرید عجله نکنید؛ ابتدا همه جنبه‌ها را بررسی کنید و در نهایت با توجه به آنها چراغ دیواری مورد علاقه خود را خریداری کنید.

انواع مختلف چراغ دیواری

چراغ‌های دیواری معمولاً به انواع زیر تقسیم می‌شوند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند، در ادامه با چند مورد از انواع چراغ دیواری آشنا خواهید شد:

• چراغ دیواری شاخه‌ای

• چراغ دیواری فاقد شاخه

• چراغ‌های دیواری تخت

• چراغ دارای سنسور یا فاقد سنسور

چراغ‌های دیواری شاخه‌ای

چراغ‌های شاخه‌ای در واقع یک نوع چراغ‌های دیواری سنتی هستند و با طراحی نوستالژیک و خاص خود در گذشته کاربردهای زیادی داشته‌اند.

چراغ‌های تخت

چراغ‌های تخت از نوع مدرن چراغ‌های دیواری هستند که در حین نصب به طور کامل به دیوار متصل می‌شوند و هیچگونه شاخه یا اتصال اضافی ندارند. این نوع چراغ‌ها بیشتر جنبه تزئینی دارند و به منظور تأمین نور محیط استفاده نمی‌شوند.

چراغ دارای سنسور یا فاقد سنسور

علاوه بر موارد فوق، چراغ‌های دیواری با سنسور یا بدون سنسور به دو گروه تقسیم می‌شوند. چراغ‌های سنسور دیواری کلید روشن / خاموش ندارند و فقط با حرکت یک نفر می‌توانند روشن و خاموش شوند و به دلیل این عملکرد گزینه بسیار مناسبی برای نصب روی پله‌ها و راهروها هستند. همچنین نوع بدون سنسور همانطور که از نامش پیداست در طراحی خود از سنسور استفاده نمی‌کند و برای استفاده از آن به کلید نیاز دارید.

برای استفاده از چراغ‌های دیواری در فضای نشیمن خانه خود، توجه ویژه به طراحی جالب و خلاقانه بسیار مهم است تا بتوانید محصولی را انتخاب کنید که در دکوراسیون منزل زیبا به نظر برسد.

علاوه بر این، یکی از نکات مهمی که باید در مورد چراغ‌های دیواری در نظر داشته باشید، جهت نور یا زاویه تابشی است که آن‌ها منتشر می‌کنند. این مورد باید کاملاً با طراحی داخلی انتخاب شود.

انواع زاویه نور در چراغ دیواری

همانطور که گفته شد توجه به زاویه نور در چراغ‌های دیواری بسیار مهم است. زاویه پرتو نور در چراغ دیواری به طور کلی به چهار گروه کلی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

۱. چراغ دیواری با زاویه تابش به سمت بالا

۲. چراغ دیواری با زاویه تابش بالا و پایین

۳. چراغ دیواری با زاویه پرتو به پایین

۴. چراغ دیواری با زاویه تابش مستقیم و نور متمرکز به سمت بالا

چراغ دیواری با زاویه تابش به سمت بالا

این چراغ دیواری برای استفاده در مواردی که کاربر قصد دارد قسمتی از سقف را با نور بدون هیچگونه سایه‌ای روشن کند، مناسب است.

چراغ دیواری با زاویه تابش بالا و پایینن نو

این نوع چراغ دیواری اغلب برای جلوه بیشتر در دیوارهایی که دارای طراحی ساده هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چراغ دیواری با زاویه پرتو مستقیم و رو به پایین

این نوع چراغ دیواری اغلب برای تقویت نور در یک اثر هنری یا دیوار استفاده می‌شود. علاوه بر این، مکان دیگری که می‌توان از این نوع چراغ‌ها استفاده کرد، قرار دادن آن‌ها روی تخت یا میز کار است که در این صورت می‌توانید از نور خوبی که فراهم می‌کند لذت ببرید.

چراغ دیواری با زاویه تابش مستقیم و نور متمرکز به سمت بالا

از این نوع چراغ دیواری برای تأکید بر یک اثر هنری یا دیوار نیز استفاده می‌شود و نور بسیار مطلوبی را به آن‌ها می‌تابد.

طرح و شکل مناسب چراغ‌های دیواری را انتخاب کنید

گاهی تنها انتظار ما از چراغ دیواری روشن شدن قسمتی از فضا است و گاهی از آن به عنوان عنصر تزئینی استفاده می‌شود، بنابراین بهتر است با توجه به نیاز خود مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

به عبارت دیگر، طرح یا مدلی که برای چراغ دیواری انتخاب می‌شود باید با دکوراسیون خانه هماهنگ باشد. بیشتر اوقات، تولید کنندگان لوستر نمونه‌ای مشابه از محصول را با طراحی و نقش یکسان لوستر برای استفاده به عنوان چراغ دیواری تولید می‌کنند.

اما در صورتی که دیوارکوب، بر اساس همان طرح لوستر مورد نظر شما در نظر گرفته نشده باشد، اصلاً لازم نیست نگران باشید، زیرا می‌توانید از چراغ‌های دیواری گچی برای استفاده در دکوراسیون منزل خود استفاده کنید.

یکی از مزایای جالب این نوع چراغ‌های دیواری رنگ آمیزی آنها است، بنابراین می‌توانید آنها را بر اساس رنگ دیوارها رنگ آمیزی کرده و در نتیجه با دکوراسیون داخلی هماهنگی ایجاد کنید.

استفاده از چراغ‌های دیواری به عنوان عنصر تزئینی

همانطور که می دانید چراغ‌های تزئینی از جمله ابزارهایی هستند که برای روشنایی و زیباسازی یک فضا استفاده می‌شوند. می‌توان گفت این نوع چراغ‌ها که به چراغ‌های تزئینی نیز معروف هستند، نسل جدیدی از چراغ‌ها هستند که در فضاهای مختلف برای تأمین نور مورد استفاده قرار می‌گیرند و جلوه‌ای جذاب‌تر به فضا می‌دهند.

استفاده از چراغ‌های تزئینی به شکل دیوار یا سقف مزایای زیادی دارد. به عنوان مثال، این چراغ‌ها به صرفه جویی در انرژی کمک می‌کنند و علاوه بر این، زیرا در اکثر این چراغ‌ها از چراغ‌های LED استفاده می‌شود که دارای تنوع رنگ زیادی هستند، بنابراین در خانه‌ها و محیط‌های مختلف می‌توان به راحتی از آنها برای روشنایی استفاده کرد.

این چراغ‌ها همچنین می‌توانند با طراحی در اشکال مختلف هندسی جلوه خاصی به فضا ببخشند.

مزایای استفاده از چراغ‌های دیواری چیست؟

همانطور که در بالا ذکر شد، چراغ دیواری علاوه بر زیبایی دکوراسیون داخلی دارای مزایای دیگری نیز هست. به عنوان مثال، این نوع چراغ‌ها یک روش نورپردازی مقرون به صرفه هستند و بنابراین می‌توانند برای روشنایی هدفمند و کاربردی در فضاهای مختلف استفاده شوند.

علاوه بر این، از آنجا که چراغ‌های کم مصرف می‌توانند در آنها نصب شوند، می‌توان به طور قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و هزینه‌های مصرفی را تا حد زیادی کاهش داد.

چند نکته کاربردی برای استفاده بهتر از چراغ‌های دیواری

چراغ‌های دیواری با نور بالا و پایین، انتخاب مناسبی برای استفاده در اتاق نشیمن و روشنایی مطالعه است. علاوه بر این، در صورت استفاده از این نوع چراغ دیواری در حین کار، می‌توانید از چراغ رومیزی نیز کمک بگیرید. در خانه‌هایی با سقف بلند می‌توان از چراغ‌های دیواری با نور بالا و پایین برای کاهش ارتفاع سقف استفاده کرد.

از آنجا که چراغ‌های دیواری نیم دایره با تابش باز نور خوبی را برای راهرو فراهم می‌کنند، اغلب برای استفاده از راه پله مناسب هستند. در نهایت، اگر می‌خواهید دیوار را به فضایی تبدیل کنید که از طریق آن بتوانید یک نقاشی یا اثر هنری را به نمایش بگذارید. استفاده از دو چراغ دیواری در اطراف تابلو هنری در دو طرف دیوار که طرح و شکل یکسانی دارند گزینه مناسبی خواهد بود.

منبع: Amazon Blog

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *