متریال معماری
به عنوان یک معمار میبایست با مهمترین و اصلیترین بخش معماری، آشنا باشید. متریال معماری مهمترین بخشی است که یک معمار با تجربه، با آگاهی و تسلط بر آن، میتواند در انجام پروژههایش بیش از پیش بدرخشد. در این مقاله قصد داریم شما را با ۲۳ متریال معماری که در این صنعت بسیار پرکاربرد هستند آشنا سازیم. با آئین لایف تا پایان همراه باشید.
۲۳ متریال معماری که باید بشناسیم
در صنعت ساختمان و همچنین در طراحی دکوراسیون داخلی، از مصالح ساختمانی و مواد گوناگونی برای اجرای پروژهها استفاده میشود. به این مصالح و لوازم، متریال معماری گفته میشود.
دستهای از این ملزومات برای ساختن بخشهای مختلف ساختمان مانند دیوار، ستون و سقف مورد استفاده قرار میگیرند. و دستهای دیگر برای زیبا سازی نمای بیرونی، و یا فضای داخلی استفاده میشوند.
هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. و همچنین شرایط خاص آب و هوایی مناطق گوناگون به شدت بر روی انتخاب نوع مصالح مورد استفاده تاثیرگذار میباشد. در این بخش قصد داریم شما را با ۲۰ مدل از این ملزومات که در اجرا، به آنها نیاز پیدا خواهید کرد، آشنا سازیم.
۱- چوب:
به لطف بخشندگی طبیعت، از دیرباز اولین و تنها مصالح ساختمانی مورد استفاده معماران و سازندگان بنا، چوب بود. در آن زمانها، از چوب برای ساختن دیوارها و ستونها و حتی بخشهایی از سقف هم استفاده میشد. اما امروزه و با پیشرفت علم و تکنولوژی، از چوب برای انجام امور دکوراتیو در معماری استفاده میشود.
با وجود اینکه برای حمایت از محیط زیست، از چوبهای طبیعی در ساختمانها کمتر استفاده میگردد، هنوز هم در برخی از مناطق تنها از این نوع متریال برای ساختن بنا استفاده میشود.
۲- بتن:
بتن بعد از چوب جزو قدیمیترین مصالح ساختمان است. بسیار محکم و عالی برای هر نوع عملیات ساختمانی محسوب میشوند. نفوذ ناپذیر است. و اگر به شما بگویند که خانهتان از بتن ساخته شدهاست، خیالتان از هر بابتی راحت خواهد شد.
برای کف، دیوار، ستونها و پایههای ساختمانها از آن استفاده میشود. البته در روش ساخت آن در طی سالیان طولانی، تغییراتی هم به وجود آمدهاست. اما اصل و اساس آن، تغییری نکردهاست.
۳- بامبو:
بعضی از مصالح به صورت منطقهای و بومی مورد استفاده قرار میگیرند. چوب بامبو هم یکی از این موارد است. معمولاً در مناطقی که گیاه بامبو به وفور یافت میشود یکی از بهترین مصالح ساختمانی به خصوص برای دکوراسیون داخلی محسوب میشود. بامبو استحکام خوبی دارد و کاملاً میتوانید به این ویژگی آن تکیه نمایید.
۴- آجر:
آجر هم از زمانهای قدیم به صورت خشت خام و پخته در خدمت صنعت ساختمانسازی بودهاست. بسیاری از آثار باستانی با آجر ساخته شدهاند. یک عیب آن عدم پایداری و استحکام کم آن است. که البته تکنولوژیهای جدید سعی در هر چه بهتر کردن آن دارند.
اگر این نکته را کنار بگذاریم، آجرها زیبا هستند. و شما میتوانید حتی به صورت دکوراتیو از این عناصر استفاده نمایید. بسیاری از طراحیهای مدرن از این عنصر در ساختمان خود بهره گرفتهاند. و به این ترتیب زیبایی خاصی به پروژه خود بخشیدهاند.
۵- سنگ:
سنگها هم به نوبه خود میتوانند کاربردهای زیادی در اجرای پروژههای ساختمانی داشته باشند. در مناطق مختلف جغرافیایی، سنگهای گوناگونی قابلیت بکارگیری را دارند. بافت آنها و جنسشان بسته به موقعیتهای مختلف متفاوت است.
این مصالح، معمولاً میتوانند بارهای سنگین و بسیار سنگین را به خوبی تحمل کنند. نکته اینجاست که وزن خودشان هم زیاد است. که در محاسبات سازه باید به طور دقیق مورد ارزیابی قرار گیرند.
۶- شیشه:
یک متریال رؤیایی که نور را برای شما به ارمغان میآورند. به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. هم در نمای ساختمانها و هم برای دیزاین داخلی بسیار پرکاربرد میباشند. با پیشرفت تکنولوژی، شیشه به صورت جدی دچار تحول شدهاست.
هم از نظر دوام و کیفیت و هم از منظر ایمنی بر روی آن کار شده و بهتر شدهاست. البته پیشرفت در دنیای شیشهها به اینجا ختم نمیشود. در سالهای اخیر، کارشناسان به دنبال اجرای فنآوریهای نوین بوده و شیشههای هوشمند را به بازار معرفی نمودهاند. در اینجاست که باید گفت: چشمها را باید شست جور دیگر باید دید!
۷- کولار
کولار محصول مستقیم تکنولوژی پیشرفتهاست! رشتههایی که قابلیت انعطاف را دارند. اما در عین حال مانند فولاد محکم هستند. کولار به مراتب ترکیبات کمتری از فولاد را در خود دارد. و در عین حال بسیار کم حجم است.
شاید افراد باتجربهتر آشنایی کمتری با این مصالح داشته باشند. اما معمارانی که تجربه و علم را در کار خود همواره مد نظر دارند، حتماً با این محصول و کاربردهای آن آشنایی بیشتری دارند.
۸- پارچه
درست است که پارچهها مانند فولاد محکم نیستند، اما از خاصیت کشسانی آنها در بخشهای مختلف سازه استفاده میشود. به خصوص اینکه در پر کردن قسمتهای خالی و تحمل باری که در بخش وسیعی پخش شده است، بهترین و مطلوبترین کارایی را دارند.
۹- فلز
آن هنگام که از فلزها برای مقاومتر کردن دیوارها و ساختن آسمانخراشها استفاده گردید، میتوان گفت به راستی انقلابی در صنعت ساختمانسازی به وقوع پیوست. امروزه فلز عضو جدایی ناپذیر مصالح سختمانی محسوب میشود.
۱۰- فیبر کربن
میتوان گفت که فیبر کربن همان چوب جادویی است که متخصصان همواره به آن احتیاج داشتند. این مصنوع دست بشر هم در صنعت ساختمان و هم در صنعت خودرو بسیار پرکاربرد است.
در مورد ویژگیهای بارز آن همین بس که ۵ برای قویتر از فولاد است! و همچنین دو برابر سفتتر و سبکتر از هر ماده دیگری که تصور کنید! اما نکته بسیار مهم در مورد فیبر کربن که آن را بسیار خاص ساختهاست، این است که میتوان آن را به هر شکلی درآورد. از این رو بسیار کارآمد و مهم است.
۱۱- ضایعات و دور ریختنیها
بله کاملاً درست است. به تازگی روشهایی برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد که در آنها از مواد ضایعات استفاده میشود. یک مثال ملموس آن، استفاده از بطریهای آب معدنی است.
مقدار متناسبی از خاک با وزن مشخص به درون این بطریها ریخته میشود و بعد از آن مانند آجر همراه با ملات برای دیوارکشی مورد استفاده قرار میگیرند. به این ترتیب هم میتوان خانه ساخت و هم به طبیعت احترام گذاشت. در برخی از نقاط دنیا به خصوص در کشورهایی که پیشرفتهتر هستند، این روشها کاملاً جا افتاده است. و مورد استفاده افراد زیادی قرار میگیرد.
۱۲- پلاستیک
در مقایسه با بتن، دنیای پلاستیکها استحکام چندانی ندارد. اما ویژگیهای خاصی دارند که استفاده از آنها در صنعت ساختمانسازی مطلوب ساخته است. یکی از این موارد وزن سبک آنهاست.
تکنولوژی هم این دسته را تنها نگذاشتهاند و پیوسته در حال تحقیق و توسعه این متریال میباشند. یکی از مشکلات اساسی آنها این است که پلاستیک در طبیعت تجزیه نمیشود. از این رو استفاده از آن کمی محدود شدهاست.
۱۳- سلولهای فوتو ولتاییک
میتوان با استفاده از این صفحات بستری را فراهم آورد تا از انرژیهای پاک، بیش از پیش استفاده شود. این صفحات منعطف هستند. بنابراین به هر شکلی که بخواهید میتوانند درآیند.
۱۴- زمین
ساختمانها بر روی زمین اجرا میشوند. بنابراین شاید بتوان گفت مهمترین متریال معماری، همان زمین است. شرایط مطلوب آن از نظر ساختار خاک برای بحثهای سازهای بسیار مهم است. به همین دلیل پیش از اجرای هر پروژه ساختمانی، آزمایشات متعددی بر روی خاک آن بخشی که قرار است ساختمانسازی در آن اجرا شود، صورت میپذیرد.
۱۵- کاه
هم یک عنصر دکوراتیو است. و هم یک مصالح واقعی برای ساختن ساختمان. البته توجه داشته باشید که استحکام بسیار پایینی دارد. اما یک گزینه بسیار مناسب برای حفاظت در برابر نفوذ رطوبت به داخل به شمار میرود.
۱۶- چوب مصنوعی
بافتی شبیه چوب طبیعی دارد اما از مواد شیمیایی ساخته میشوند. با داشتن ظاهر چوبی، برای نمای ساختمانها و شیروانیها و همینطور بخشهای متعددی در دیزاین داخلی میتوانند به کار بیایند.
از چوبهای طبیعی مقاومتر هستند. و در نتیجه نگهداری از آنها سادهتر است و طول عمر مفید بالاتری دارند. اما قیمت آنها تا حدودی بالاست.
۱۷- کاشی
در ایران این متریال از گذشتههای دور بسیار مورد توجه بوده است. زیبایی بصری که ایجاد میکند، یکی از مهمترین دلایلی است که آن را از قدیم تا به امروز مطلوب ساخته است. در رنگها و طرحهای گوناگونی در بازار موجود است. و البته در سایزها و اندازههای بزرگ و کوچک نیز موجود هستند.
هم در نمای ساختمانها و هم در بخشهای مربوط به دکوراسیون داخلی و همچنین برای پوشانیدن دیوارها و کف آشپزخانهها و سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار میگیرند. حتی میتوانند در بخشهایی از سالن پذیرایی هم به عنوان یک عنصر دکوراتیو وارد شوند.
۱۸- مش فلزی بافته شده
در دیزاین فضاهای داخلی و برای جداسازی قسمتهای مختلف میتوان از مش فلزی بافته شده استفاده کرد. قابل تنظیم هستند. و انعطاف خوبی هم دارند. آنها میتوانند حس بافت را در فضا ایجاد کنند. و اگر از نورپردازی هم برای آنها استفاده شود، به طور حتم فضا را بسیار زیبا و چشمنواز خواهند نمود.
به عنوان مثال در دکوراسیون داخلی یک رستوران و یا کتابخانه میتوان از این متریال استفاده نمود. به این ترتیب میتوانید فضای خصوصی هر کسی را به زیبایی فراهم آورید.
۱۹- سیمان فیبری سه بعدی
برای به وجود آوردن زیباییهای بصری در نمای بیرونی ساختمانها میتوان از سیمان فیبری سه بعدی استفاده کرد. اصل و اساس کار آن، بازی با نور و سایه است. جلوه آنها همراه با تغییر زاویه و جهت تابش نور تغییر میکند. بنابراین شما میتوانید در ساعات مختلف در طول روز مناظر مختلفی را مشاهده فرمایید.
۲۰- ایلومشها
باز هم یک محصول دیگر که نتیجه پیشرفت تکنولوژی مدرن است! ایلومشها برای ایجاد جلوههای بصری و نورپردازی در نماهای بیرونی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. آنها نسبت به تغییرات آب و هوا و گرم و سرد شدن بسیار مقاوم هستند.
رزولوشن بالایی دارند. و میتوان طرحهای خلاقانهای را با آنها اجرا نمود. به صورت یکپارچه و یا به صورت مقطعی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
۲۱- پانل سوراخدار فضا
برای زیباتر نمودن دکوراسیون داخلی میتوان از پانل سوراخدار فضا استفاده نمود. اصل و اساس کارکرد آنها، بازی با نور و سایه است. صفحات کشویی که سوراخهای متعددی بر روی آنها وجود دارد.
نور از میان آنها به داخل میتابد و جلوههای زیبای بصری را ایجاد میکند. با گذشت ساعاتی از روز، و با تغییر زاویه و جهت نور، این طرحها هم تغییر میکنند.. این اوج جذابیت این پانلها به حساب میآید.
۲۲- خلاقیت شما به عنوان معمار
شاید اشتباه نباشد اگر بگوییم که آیتم نهایی در شناخت متریال معماری، خلاقیت شما میباشد. در واقع این خود شما هستید که با بکارگیری این عناصر و حتی در برخی موارد با ترکیب آنها، زیبایی و استحکام را در یک جا فراهم میآورید.
به عنوان مثال یک معمار با تجربه میتواند فاصلههای موجود میان فریمهای فلزی را با متریالی مانند سفال، شیشه، سنگ و …. به صورت هماهنگ و با استفاده از یک الگوی مشخص پر نماید. و یا اینکه این تشخیص یک معمار کارکشته است که برای جدا سازی فضا، بهترین روش بکارگیری کدام مورد میباشد.
با استفاده از شیشههای دکوراتیو و یا با استفاده از مش فلزی بافته شده! پس برای آنکه در کارتان همیشه پیشرو باشید، نیازمند دو نکته میباشید:
اول: بهرهگیری از تجربه
دوم: همگام بودن با علم روز و بهرهمندی از پیشرفتهترین متدها و تکنولوژیها!
بنابراین همیشه نیاز دارید تا در حال مطالعه منابع علمی و به روز باشید. تا بتوانید با آگاهی و خلاقیت بهترینها را برگزینید. مورد بیست و سوم، بدون تردید، مهمترین آیتمی است که باید آن را به خاطر سپرد!
تاریخچه استفاده از متریالهای معماری از کلاسیک تا مدرن
شاید به نظر برسد که به دلیل وجود جایگزینهای ارزانتر و تغییر استانداردها در ساختوساز، مصالحی مانند چوب، سنگ و بتن معماری در ساختوساز بهجامانده است. بااینحال، زیباییشناسی خارقالعاده آنها به این معنی است که آنها هنوز مشتاقانه در معماری مدرن استفاده میشوند: در درجه اول در نقش تزئینی، برای تنوع بخشیدن به طرح و افزودن اصالت به آن.
ساختوساز مدرن لزوماً به معنای ساختمانهای شیشهای، فولادی و آلومینیومی نیست. معماران، بهویژه هنگام طراحی خانههای تک خانوادهای شیک و مدرن، مشتاقانه استفاده از مواد طبیعی را در نظر میگیرند – چه برای تکمیل و تزئینات، یا حتی آنها را هم در فضای داخلی و هم در نما غالب کنند. مواد طبیعی نهتنها فضایی منحصربهفرد و ظاهر غیرمعمول به خانه میبخشند، بلکه بسیار جهانی هستند – آنها هم برای پروژههای مدرن و هم با پروژههای الهام گرفتهشده از روندهای قدیمی مناسب هستند. علاوه بر این، بسیاری از مردم آنها را زیستمحیطی و برای سلامتی ایمنتر از محصولات مصنوعی میدانند.
چوب، بتن و سنگ در معماری
درگذشته، این چوب و سنگ بود که بر صنعت ساختوساز مسلط بود. باگذشت زمان، این منابع طبیعی با آجر و سایر مصالح ساختمانی جایگزین شدند – ارزان، بادوام، به دست آوردن و پردازش آسان. اگرچه چوب و سنگ دیگر بهطور گسترده در ساختوساز ساختمان استفاده نمیشود، اما هنوز هم جایگاهی در معماری مدرن دارند. این عمدتاً به دلیل ویژگیهای زیباییشناختی منحصربهفرد آنها است، اما همچنین این واقعیت است که این مواد، زمانی که بهدرستی مورداستفاده قرار میگیرند، بادوام بالا و مقاومت در برابر آسیب مشخص میشوند. به لطف آنها میتوانید ظرافت و اصالت را به طرح اضافه کنید، فضایی دنجتر ایجاد کنید، به معماری سنتیتر مراجعه کنید یا با ترکیب مواد طبیعی با راهحلهای طراحی مدرن و مبلمان و دکوراسیون طراحان، به جلوهای جالب برسید.
چوب در معماری، خانههای چوبی، نما، کف پارکت و کارهای چوبی
چوب خشکشده و آغشته شده بهدرستی میتواند با موفقیت بهعنوان مصالح ساختمانی برای کل خانه استفاده شود. خانههای زیبا، کلبههای دنج با الهام از کلبههای کوهستانی، خانههای ساختهشده از وانهای چوبی – ساختمانهای ساختهشده از چوب با جذابیت جاودانهشان مسحور میشوند. خانههای چوبی که در حال حاضر ساختهشدهاند، اغلب ساختمانهای مجللی هستند که فقط افراد بسیار ثروتمند میتوانند آنها را بخرند.
بااینحال، اکنون از چوب نیز به میزان کمتری برای افزودن جذابیت به فضای داخلی استفاده میشود – بهعنوانمثال به شکل روکش دیوار، پارکت، مبلمان. کف پارکتهای چوبی کیفیت بالاتری نسبت به کفپوشهای کاشی یا مشمع کف اتاق دارند. آنها باظرافت و دوام مشخص میشوند. در و پنجرههای چوبی گزینه جالبی هستند که با زیباییشناسی منحصربهفرد مشخص میشوند. بسته به نوع چوب مورداستفاده و لاکهای مورداستفاده برای اشباع، میتوانند گرما یا ظرافت را به فضای داخلی ببخشند. به لطف فنهای مدرن تولید و محافظت دقیق از چوب، چوبهای ساختهشده از آن را میتوان برای سالها با موفقیت مورداستفاده قرارداد. پنجرهها و درهای چوبی تقریباً در هر ساختمانی مناسب است، صرفنظر از سبکی که طراحیشده است – بهعنوانمثال، مدرن، کلاسیک، اسکاندیناوی. علاوه بر این، چوب، برخلاف PVC، میتواند برای ساخت لعاب بزرگ استفاده شود.
مزیت بزرگ چوب نیز تنوع آن است. امکان انتخاب انواع چوب و از بین لاکهای زیاد، به دست آوردن جلوهای بسیار متفاوت و مناسب برای هر چیدمانی را ممکن میسازد. عناصر چوبی دکور را میتوان در رنگهای مختلف رنگآمیزی کرد (پوشانده شده با رنگ مات – همچنین هر رنگی از پالت RAL) و انواع مختلف چوب نیز دارای الگوی دانهای کمی متفاوت هستند (که در صورت استفاده از لاکهای شفاف قابلمشاهده خواهد بود). هنگام انتخاب چوبی که قرار است خانه از آن ساخته شود (یا از آن بهعنوان یک عنصر تزئینی استفاده میشود)، نهتنها بهظاهر و قیمت آن، بلکه به خواص آن نیز توجه کنید. کاج اروپایی، بلوط، کاج، صنوبر و مرانتی عجیبوغریب – هر یک از این درختان دارای پارامترهای کمی متفاوت هستند (بهعنوانمثال، قدرت،
چوب مادهای با زیبایی منحصربهفرد است، اما استفاده از آن معایبی نیز دارد. اولاً، گرانتر از بسیاری از جایگزینها است. ثانیاً نیاز به مراقبت مناسب دارد.
سنگ بهعنوان عنصر تزئینی دیوارها
در ساختوسازهای مدرن، سنگ عمدتاً به مقدار کمی بهعنوان عنصر تزئینی استفاده میشود. بهندرت ساختمانهای سنگی یا حتی نمای سنگی را بهطور کامل مشاهده میکنید. اینیک راهحل غیرعملی است، علاوه بر این، چنین خانهای، مطابق با استانداردهای مدرن، میتواند تصوری بسیار خشن و طاقتفرسا ایجاد کند.
از طرف دیگر، سنگ اغلب بهعنوان یک عنصر تزئینی استفاده میشود – به شکل روکش فلزی که فقط بخشی از نما یا قسمتهایی از دیوارهای خانه را از داخل تزئین میکند. با استفاده از این روش، چشمنواز است، میتواند به خانه شخصیت کلاسیکتری بدهد یا پسزمینه جالب و متضاد برای دکوراسیون خانه مدرن ایجاد کند. در مورد روکش نماسنگ، گرانیت و سینیت محبوبترین هستند، طراحان گاهی اوقات از سنگآهک نیز استفاده میکنند. در فضای داخلی، روکش سنگ بیشتر در اتاق نشیمن استفاده میشود.
بااینحال، سنگ لزوماً فقط بهعنوان روکش دیوارها استفاده نمیشود. دکورهای سنگی – حکاکی شده در سنگ طبیعی، موجود در رنگها و الگوهای زیادی – که برای تأکید بر عناصر خاصی از چیدمان استفاده میشود، در حال حاضر محبوبیت خاصی دارد. آنها را میتوان بهعنوانمثال برای تزئین شومینه، قاب آینه یا شکاف پنجره استفاده کرد و فضای خاصی را به فضای داخلی اضافه کرد.
بتن معماری، ظرافت خام
بتن معماری نوعی بتن است که ضمن حفظ خواص (مقاومت و دوام) ظاهری جذاب نیز دارد. این مادهای است که بهعنوان یک عنصر در معرض سازه خدمت میکند – بهعنوانمثال، یک دیوار ساختمان، بدون هرگونه پوشش اضافی (مثلاً با گچ). مزایای آن باعث شده است که بیشتر و بیشتر در طراحی داخلی، بهویژه در سبک مدرن، مدرن، صنعتی یا مینیمال استفاده شود.
بتن معماری در فضاهای داخلی عمدتاً بهصورت دالهای بتنی که دیوارها با آن اندود شدهاند استفاده میشود. سطحی صاف دارد و معمولاً یکلایه ساختاری روی آن قابلمشاهده است. ممکن است ظاهر متفاوتی داشته باشد – بسته به اینکه چه درمانهای تکنولوژیکی استفادهشده است. دالهای بتنی معماری نهتنها ازنظر رنگ، بلکه ازنظر بافت، تخلخل و تغییر رنگ نیز متفاوت هستند. اینیک ماده بسیار جهانی است که کاملاً با گچ، چوب، سنگ، آجر، شیشه یا فولاد مطابقت دارد.
بتن معماری برای اینکه در اثر رطوبت تغییر رنگ ندهد باید آغشته شود. پس از اشباع، میتوان آن را با موفقیت استفاده کرد، بهعنوانمثال، در آشپزخانه و حمام که در آن رطوبت هوا نسبتاً بالایی حفظ میشود. این ماده برای عایقکاری و عایق صدا نیز عالی است.
علاوه بر روکش دیوار، بتن معماری میتواند برای اهداف دیگری نیز استفاده شود – بهعنوانمثال، برای پوشش پلهها.
تقلید از مواد طبیعی؟
ساختمانهای ساختهشده از مصالح طبیعی ظاهری منحصربهفرد دارند. به لطف ترکیب ماهرانه سنگ، چوب یا بتن معماری با سایر مواد، مبلمان و لوازم جانبی، میتوانید جلوهای واقعاً شگفتانگیز به دست آورید – و پروژه را از سایر سازههای سنتیتر متمایز کنید.
بااینحال، چنین راهحلهای معماری با هزینههای قابلتوجهی همراه است و اغلب باعث ایجاد مشکلاتی در اجرا میشود؛ بنابراین، جایگزینهای متعددی در بازار وجود دارد – محصولاتی که از مواد طبیعی تقلید میکنند.
پیشنهاد تولیدکنندگان شامل کاشیهای سنگ مانندی است که میتوان با موفقیت برای تزئین دیوارها در داخل و خارج از آن استفاده کرد. آنها بسیار ارزانتر از سنگ طبیعی هستند، همچنین ترتیب آنها آسانتر است. همچنین اتفاق میافتد که بهعنوانمثال، نقاشیهای دیواری با الگوی سنگ یا چوب بهعنوان تزئین عمل میکنند. در فروشگاهها، میتوانید گچهای مخصوص (معمولاً آکریلیک) را که شبیه سنگ، چوب یا بتن هستند، خریداری کنید.
در مورد نازککاری چوبی، اغلب با در و پنجرههای پیویسی (که اغلب از آلومینیوم ساختهشدهاند) در روکشهای چوب مانند جایگزین میشوند. مزیت آنها نسبت به پنجرهها و درهای ساختهشده از چوب طبیعی در درجه اول قیمت است، بلکه این واقعیت است که آنها نیازی به مراقبت و نگهداری دقیق ندارند.
آیا مواد طبیعی زیستمحیطی هستند؟
پاسخ به این سؤال که آیا استفاده از مصالح طبیعی در ساختوساز یک راهحل اکولوژیکی است، بسیار دشوار است. حامیان این پایاننامه ادعا میکنند که مواد طبیعی کاملاً تجدید پذیر هستند و زباله کمتری در محل ساختوساز مورداستفاده تولید میشود، همچنین به دلیل اینکه آنها بهطور «مصنوعی» ایجاد نمیشوند، انرژی و آب زیادی موردنیاز نیست. برای پردازش آنها (در مورد پلاستیکها چطور). از سوی دیگر، باید به خاطر داشت که سالها طول میکشد تا درخت دوباره رشد کند، سنگ باید حفاری شود و مواد طبیعی باید بهدرستی پردازش و محافظت شوند. این به معنای استفاده از محصولاتی مانند اشباع است.
در مورد نازککاری پنجره و در، میتوان بیان کرد که عملکرد محیطی آنها با موادی که از آن ساختهشدهاند، تعیین نمیشود، بلکه میزان عایق حرارتی و دوام آنها تعیین میشود؛ بنابراین، پنجرههای چوبی، آلومینیومی و پیویسی میتوانند زیستمحیطی باشند – مهم است که ضریب انتقال حرارت پایینی داشته باشند. درنتیجه تعادل انرژی ساختمان بهبود مییابد که بهنوبه خود آن را دوستدار محیطزیست میکند.
آیا ارزش سرمایهگذاری در مواد طبیعی را دارد؟ بله اگر راهحلهای اصلی میخواهیم یا میخواهیم پروژه تأثیر خاصی بگذارد: بسیار ظریف است یا از یک سبک معماری خاص الهام گرفتهشده است. گاهی اوقات تنها با استفاده از آنها میتوان به اثر مطلوب دستیافت. بااینحال، جایگزینهای زیادی در بازار وجود دارد، بنابراین همهچیز در اینجا فقط به انتخاب فردی و سبکی بستگی دارد که ما میخواهیم خانه را در آن چیدمان کنیم.
سخن پایانی
هر معماری شایسته است که مهمترین ابزار مورد استفادهاش را به درستی بشناسد. سازندگان بنا از متریال مختلفی برای ساختمان سازی استفاده میکنند. از چوب و بتن که سابقه بیشتری دارند گرفته تا متریال معماری جدید که امروزه و در سایه پیشرفت تکنولوژی به بازار آمدهاست.
همانطور که عنوان شده از مجموعهای از این متریال هم در نماسازی و هم در بخشهای اصلی ساختمان سازی استفاده میشود. این متریال را میتوان همچنین برای دیزاین فضای باز و حیاطها هم بکار برد.
مهمترین نکته این است که مزایا و معایب آنها به درستی شناخته شده و به صورت اصولی و در جای خودشان مورد استفاده قرار بگیرند.
در این مقاله به معرفی پرکاربردترین متریال معماری مورد نیاز ساختمانسازی پرداختیم. و نکات جالب و خواندنی از این مصالح ساختمانی گفتیم. امیدواریم توانسته باشیم حق مطلب را ادا نماییم. متشکریم که تا پایان با ما همراه بودید.