قابلمه گزینه خوبی برای پختوپز است و ازآنجاکه انواع قابلمهها لبههای بلندی دارند، این باعث طولانی شدن پخت غذا میشود.
میتوان انواع برنج و خورشهای خوشمزه را تهیه کرد قدیمیترین غذاهای گذشته از سنگ ساخته میشده و امروزه نیز استفاده میشود.
یکی از مهمترین دغدغههای هر خانم خانهای برای لوازم آشپزخانه، سرویس قابلمه است.
فروشندگان انواع ظروف را در مقابل چشمان ما قرار میدهند. برخی استفاده از نوع مسی سنتی را توصیه میکنند، درحالیکه برخی دیگر استفاده از انواع سرامیکی را توصیه میکنند.
دسترسی سریع به محتوای این مقاله:
- ۱ سرویس گرانیتی
- ۲ منظور از قابلمه گرانیت چیست؟
- ۳ سرویس قابلمه سرامیکی
- ۳.۰.۰.۱ هنگامیکه بازار انواع تفلون داغ بود و صحبت از قابلمههای تفلون که برای سلامتی مضر است، انواع سرامیکی به بازار آمد و خیلی زود قسمت بزرگی از بازار را اشغال کرد. این ها جدیدترین، مدرنترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که بهشرط کاملاً محکم و بدون خراش قابلاستفاده و بدون نگرانی هستند.
- ۳.۰.۰.۲ البته طول عمر پوشش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستشو نیز بستگی دارد.
- ۳.۰.۰.۳ این قابلمهها دارای بدنه و لایهای چندلایه هستند که لایه سرامیکی یکی از لایههای بدنه است. آنها گرما را بهخوبی توزیع و انتقال میدهند. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که هزینه ظروف سرامیکی از سایر ظروف پختی بیشتر است، بنابراین باید هنگام محافظت از آنها بسیار مراقب باشید تا آسیب نبیند.
- ۴ سرویس قابلمه چدن
- ۵ قابلمه پیرکس
- ۶ سرویس قابلمه تفلون
- ۷ قابلمه استیل
- ۸ قابلمه آلومینیومی
- ۹ فاکتورهای مهمی که باید هنگام خرید سرویس عرق در نظر بگیرید
- ۱۰ بهترین مارک سرویس قابلمه چیست؟
سرویس گرانیتی
سرویس گرانیت در سالهای اخیر وارد بازار شده است. تاکنون سختترین و بادوامترین و همچنین نچسب و شستشو آسان بودهاند.
خوب است بدانید که مقدار روغن مصرفی در آن نسبتاً کمتر است و غذا دیرتر از انواع استیل میسوزد. بنابراین با توجه به نکات ذکرشده، این محصول میتواند سرویس انتخابی برای اکثر افراد باشد.
منظور از قابلمه گرانیت چیست؟
همانطور که قبلاً گفته شد، ظروف گرانیت نوع جدیدی از پوشش نچسب است که مانند ظروف تفلونی و سرامیکی از چسبیدن غذا به ظروف و مخلوط شدن فلز ظروف با غذا جلوگیری میکند.
اما مزیت ظروف گرانیتی نسبت به ظروف سرامیکی این است که برخلاف ظروف سرامیکی که پس از مدتزمان مشخصی مقاومت خود را در برابر چسبندگی از دست میدهند، این ظروف از دوام بیشتری برخوردار بوده و باگذشت زمان خاصیت خود را از دست نمیدهند.
همچنین بهاندازه ظروف تفلون مضر نیستند و هیچ ماده اضافی به غذای شما اضافه نمیکنند. و طعم غذا را تغییر نمیدهند.
مزایای گرانیت
- یک ظرف گرانیتی اصل بههیچوجه زنگ نمیزند.
- هسته داخلی گرانیتی باعث میشود تا گرما بهسرعت و بهطور مساوی پخش شود.
- سطح تیره گرانیت بهسرعت گرما را جذب میکند و زمان پخت را کاهش میدهد
- این قابلمهها را میتوانید بدون هیچ مشکلی در فر قرار دهید.
- به دلیل سطح صاف و براق مواد پوششی، تمیز کردن این ها بسیار آسان است.
- پوشش گرانیت داخل آن از ماندگاری بالاتری نسبت به سرامیک برخوردار است.
- اگر بهطور مناسب پوشانده شود، در برابر بسیاری از شرایط ناسازگار مقاومت خواهد کرد.
- به دلیل سنگی بودن پوشش استفادهشده، گرما بهطور مساوی در ظرف توزیع میشود و غذا دیرتر از ظرف معمولی در آن میسوزد.
- ازآنجاکه گرانیت یک ماده طبیعی است، طعم غذا را تغییر نمیدهد.
- آنها از انواع سرامیکی سبکترند.
- بهراحتی میتوانید آنها را در ماشین ظرفشویی قرار دهید.
- قیمت مقرونبهصرفه در برابر یک ظرف گرانیتی باکیفیت بسیار بالا، مزیت آشکار دیگری است
معایب گرانیت
- فراموش نکنید که این کار را از مارکهای معتبر و باکیفیت انجام میدهید
- همچنین میتوان خراشها و زخمها را از بین برد
سرویس قابلمه سرامیکی
هنگامیکه بازار انواع تفلون داغ بود و صحبت از قابلمههای تفلون که برای سلامتی مضر است، انواع سرامیکی به بازار آمد و خیلی زود قسمت بزرگی از بازار را اشغال کرد. این ها جدیدترین، مدرنترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که بهشرط کاملاً محکم و بدون خراش قابلاستفاده و بدون نگرانی هستند.
البته طول عمر پوشش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستشو نیز بستگی دارد.
این قابلمهها دارای بدنه و لایهای چندلایه هستند که لایه سرامیکی یکی از لایههای بدنه است. آنها گرما را بهخوبی توزیع و انتقال میدهند. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که هزینه ظروف سرامیکی از سایر ظروف پختی بیشتر است، بنابراین باید هنگام محافظت از آنها بسیار مراقب باشید تا آسیب نبیند.
سرویس های سرامیکی یکی از جدیدترین مدل های موجود در بازار است که قیمت نسبتاً بالایی دارد و پوشش نچسب و نبود مواد مضر از مزایای اصلی آن است.
سرویس های سرامیکی یکی از جدیدترین مدل های موجود در بازار است که قیمت نسبتاً بالایی دارد و پوشش نچسب و نبود مواد مضر از مزایای اصلی آن است.
مزایای سرویس سرامیکی
- تبادل خوب و یکنواخت گرما
- مقاوم در برابر خراش و خوردگی
- هیچ واکنشی با غذاهای اسیدی و قلیایی ندارد
- ظاهر شیک
معایب
- قیمت نسبتاً بالا
- شکننده بودن
بعضی از مدل های بیکیفیت از لعاب سرب استفاده میکنند که در صورت بلعیدن مضر است
سرویس قابلمه چدن
این ها عمر طولانی و وزن زیادی دارند. این ظروف برای پخت طولانیمدت در دمای متوسط تا زیاد مناسب بوده و در برابر دمای بالا مقاوم هستند و اگر فاقد آلومینیوم باشند گزینه مناسبی برای پختوپز است. نباید فراموش کرد که سرویس چدن گران است و ازنظر طرح و رنگ تنوع زیادی ندارد. هدف این است که اطمینان حاصل کنید سرویس خریداریشده، به نام چدن، آلومینیوم ندارد. این نکته را هنگام خرید قابلمه به خاطر داشته باشید.
اگر میخواهید ظروف چدنی بخرید، بدانید که عمر طولانی و وزن زیاد از ویژگیهای اصلی ظروف چدنی است و هنگام خرید آنها باید توجه داشت که باید چدن را بدون آلومینیوم انتخاب کنید. سرویس های چدنی در دو نوع بدون لعاب و لعاب دار در بازار موجود است.
مزایای چدن
- مناسب برای پختوپز یکنواخت و طولانی
- بسیار مقاوم در برابر حرارت
- قابلاستفاده در فر است
معایب چدن
- وزن سنگین
- اگر خشک نشود احتمال زنگزدگی وجود دارد
- در ماشین ظرفشویی شستشو ندهید
- کمبود رنگ و تنوع زیاد
قابلمه پیرکس
سرویس شیشهای یا اصطلاحاً پیرکس یکی از بهترین وسایل آشپزی برای افرادی است که از اجاقبرقی استفاده میکنند. اما در کشور ما مانند اکثر مردم از اجاقگاز استفاده میکنند. ازآنجاییکه دربهای پیرکس مدت طولانی گرمای مستقیم را تحمل نمیکنند و از طرف دیگر، با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی در ماکروویو قابل پخت نیستند، ظروف پیرکس گزینه مناسبی نخواهد بود.
مزایای پیرکس:
اگر این ظروف بدون رنگ باشند، سالمترین انتخاب برای پختوپز هستند و چون از داخل کاملاً نمایان هستند، حس خاصی به آشپزخانه میدهند. آنها ماندگار هستند، بهشرطی که ضربه سختی وارد نشوند و در معرض شوک دما نباشند. مدلهای جدید در برابر دمای بالا مقاومت میکنند.
معایب پیرکس:
این نوع به دلیل ظرافت طراحی آنها، در هنگام تعمیر و نگهداری نیاز بهدقت بالایی دارند، زیرا ضربه شدید باعث شکستن آنها میشود.
سرویس قابلمه تفلون
یکی از گزینههای خرید میتواند تفلون باشد، زیرا غذا به آنها نمیچسبد و به روغن پخت کمتری احتیاج دارند و بهراحتی شسته میشوند، از محبوبترین قابلمههای کشور ما هستند.
لازم به ذکر است که قابلمههای تفلون در مقایسه با قابلمههای استیل، آلومینیومی گزینه مطمئنی نیستند. زیرا از کادمیوم که یک فلز سنگین است معمولاً در تهیه ظروف تفلون استفاده میشود و باگذشت زمان وارد غذا میشود و خطر سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش میدهد.
بنابراین، این ظروف در هنگام استفاده بیش از سایر قابلمه ها به مراقبت بیشتری احتیاج دارند. توصیه میشود هنگام استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی از آنها استفاده کنید. تا زمانی که ظروف تفلون خراشیده نشوند و هنوز خاصیت نچسب داشته باشند، برای سلامتی مضر نیستند و میتوان از آنها با خیال راحت استفاده کرد.
مزایای تفلون
- از حداقل روغن استفاده کنید
- شستشوی آسان
- در فر استفاده کنید
معایب تفلون
- امکان خراشیده شدن پایین قابلمه
- در دماهای بالا استفاده نمیشود
- عمر کوتاه
- به مراقبت بیشتری احتیاج دارد
قابلمه استیل
آنها از همه قابلمههای دیگر قویترند. آنها عمر طولانی دارند و زنگ نمیزنند، اما چون گرما را مستقیماً منتقل میکنند، این منجر به سوزاندن سریع غذا میشود زیرا بلافاصله گرما را به آتش منتقل میکند.
بنابراین دما در آنطرف قابلمه که بر روی آتش است و در طرفی که غذا در آن است بهسرعت تغییر میکند. نکته مهم هنگام استفاده از ظروف استیل، تنظیم دما است. اگر عجله نکنید و باحوصله شعله گاز را به حداقل برسانید، نتیجه خوب خواهد بود.
همچنین سعی کنید از قابلمههایی استفاده کنید که مارک معتبرتر و البته قیمت بالاتری دارند؛ زیرا آنها کفی های چندلایه دارند و بنابراین غذا بعداً در آنها رسوب نمیکند. به خاطر داشته باشید که از قابلمههای استیل برای پخت غذاهای آبدار و خورشت استفاده میشود..
مزایای استیل
- مناسب برای پختوپز یکنواخت و طولانی
- بسیار مقاوم در برابر حرارت
- قابلاستفاده در فر است
معایب استیل
- وزن سنگین
- اگر خشک نشود احتمال زنگزدگی وجود دارد
- در ماشین ظرفشویی شستشو ندهید
- کمبود رنگ و تنوع زیاد
قابلمه آلومینیومی
بهترین قابلمهها بعد از پیرکس قابلمههای آلومینیومی هستند، زیرا حتی آسیب دیدن و سایش آنها مشکلی ایجاد نمیکند و ورود آلومینیوم به دستگاه گوارش خطری ندارد.
البته بهشرطی که این قابلمهها از بلوکهای آلومینیومی خالص ساختهشده باشند. گرمای این قابلمهها بهطور مساوی و سریع پخش میشود.
یکی از نقاط ضعف این قابلمهها حساس بودن آنها به ضربه است و با هر ضربه سریع تغییر شکل میدهد.
برخی نیز میگویند که عیب ظروف آلومینیومی این است که وقتی آب را در آنها میجوشانیم سیاه میشود اما علت این مشکل ناخالصیهای آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم سیاه نمیشود.
قابلمههای مسی یکی از قدیمیترین قابلمه هایی است که استفاده میشود و در سالهای اخیر متداول شده است.
مهمترین ویژگی وسایل مسی توزیع خوب و یکنواخت گرما است. ظروف مسی بهطور مساوی گرم میشوند و وقتی از روی حرارت برداشته میشوند سریع خنک میشوند و امکان کنترل بهتر پختوپز را فراهم میکنند. معمولاً از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده میشود
برخلاف تصور عمومی، قابلمههای آلومینیومی از فلز آلومینیوم ساخته میشوند و بندرت از فلز روی استفاده میشود.
مدلهای آلومینیوم به مواد اسیدی واکنش نشان میدهند و سبک بودن ویژگی دیگری است که باید هنگام خرید قابلمه به خاطر بسپارید.
مزایای قابلمه آلومینیومی
آنها گرما را بهطور مساوی و سریع توزیع میکنند.
قابلاستفاده در فر است
معایب
واکنشپذیری بالا
از استفاده در ماشین ظرفشویی استفاده نکنید عدم مقاومت در برابر خراش و مضر بودن آن برای سلامتی
فاکتورهای مهمی که باید هنگام خرید سرویس عرق در نظر بگیرید
- قیمت هر محصول یکی از مهمترین و ضروریترین مواردی است که باید هنگام خرید به آن توجه کنید. سرویس قابلمه نیز ازجمله محصولاتی است که قیمت نسبتاً بالایی دارد، البته شما میتوانید با توجه به بودجه خود سرویس موردنظر خود را خریداری کنید.
- حتماً مواد قابلمه را بهدقت بررسی کنید، سعی کنید مادهای بادوام و باکیفیت بخرید که برای چندین سال برای شما مفید باشد و خیلی زود خراب نشود.
- به ضخامت قابلمه توجه کنید، قابلمه ضخیمتر است. کیفیت بسیار بهتری خواهد داشت و غذا در آن نمیسوزد.
- اطمینان حاصل کنید که بدنه قابلمه محکم است، ممکن است بدنه برخی از آنها غرقشده باشد.
- از محکم بودن دستهها اطمینان حاصل کنید، زیرا اگر شل باشند، در حین پخت پوست از بین میروند و خطرات جبرانناپذیری دارند
بهترین مارک سرویس قابلمه چیست؟
برای خرید سرویس قابلمه، شما باید بهترین مارکهایی را که برای سرویس قابلمه در بازار ایران هستند، بشناسید: دسینی، عروس، کاندید، کارکاماز و ویام اف و سایر برندها نقلشده است.