۵/۵ - (۱ امتیاز)

کفپوش

یکی از مهمترین بخشهای هر فضایی، همانند دیوارها و سقف، کف‌ها هستند. بخش بسیار مهمی که می‌توان گفت راحتی ما در خانه و محل کار را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند. همانند سایر بخشهای مربوط به ساختمان و مصالح ساختمانی، دنیای کفپوش‌ها نیز، با پیشرفت علم و تکنولوژی، پیشرفت قابل توجهی نموده‌است.

پیشنهاد مقاله : پارکت چیست

در سالهای اخیر، نگاه هنری به کفپوش‌ها، همچون پارکت ها، کاغذ دیواری ها، دیوارپوش ها و قرنیز ها باعث شده‌است تا طیف گسترده‌ای از کفپوش‌های جدید، در طرح‌ها و رنگها و البته در جنس‌های گوناگون وارد بازار شوند. بخش بسیار مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی به بخش کفپوش‌ها معطوف است و معماران و طراحان تمام تلاششان را می‌کنند تا در کنار یک انتخاب اقتصادی، زیبایی و راحتی فضا را نیز مد نظر قرار داده‌باشند.

 

انواع جدید کفپوش‌ها، ویژگی‌های قابل توجهی دارند که اگر شما معمار و یا طراح دکوراسیون داخلی هم نباشید، ممکن است نظرتان جلب شود تا بتوانید محیطی دلچسب برای خودتان فراهم نمایید.
پس با ما تا پایان مقاله همسفر شوید، تا با هم به دنیای پر از رنگ و جلوه کفپوش‌ها قدم بگذاریم!

کفپوش چیست؟

همانطور که از نامش پیداست، ابزاری است برای پوشانیدن کف فضاها. دنیای کفپوش‌ها، رنگارنگ است. این دنیای رنگی پر از طرح‌های متنوع است. بحث کفپوش‌ها تنها به داشتن فضای زیبا محدود نمی‌شود، علاوه بر تغییر جلوه فضا، کفپوش‌ها تاثیر بسزایی در بهداشت و تجربه راحتی ما از محیط را دارند.

در زندگی امروزی، تصور مکانی بدون کفپوش‌ها غیر ممکن است. انواع فرش و موکت‌ها، انواع پارکت‌ها، سنگ، کاشی، سرامیک و… به کمک طراحان دکوراسیون و معماران آمده‌اند تا زیبایی و راحتی را در فضای خانه یا محل کار،‌ بیش از پیش فراهم آورند.

انواع کفپوش‌ کدامند؟

پیشرفت روزافزون علم و هنر و تکنولوژی، انقلابی را در دنیای مصالح و ابزار ساختمانی بوجود آورده‌است. یکی از این ابزارها و مصالح که در سالهای اخیر، پیشرفت قابل توجهی کرده‌است، کفپوش‌ها هستند.

پیشنهاد مقاله : کاغذ دیواری در مشهد

در زمان‌های گذشته، تمام فضاها را عموماً با موکت و یا فرش می‌پوشاندند. اما کم‌کم، پارکت‌های چوبی نیز به کفپوش‌ها اضافه شدند. پارکت‌های اولیه تنها چوبی بودند. اما آنها نیز معایب خاص خودشان را داشتند که از جمله مهمترین آنها، عدم مقاومت پارکت‌های چوبی به رطوبت بود. با گذشت زمان و پیشرفت ابزارآلات و روش‌ها،‌ مواد جدیدی برای ساخت کفپوش‌ها مورد استفاده قرار گرفتند.

از جمله این مواد جدید، ‌پی وی سی‌ها هستند. در ادامه می‌خواهیم هر یک از این انواع کفپوش‌ها را معرفی نموده و مزایای هر کدام را برایتان ذکر کنیم.

موکت

قدیمی‌ترین انواع کفپوش‌ها، موکت‌ها و فرش‌ها می‌باشند. موکت‌ها در رنگها و طرح‌ها و با جنس‌های مختلف در بازار موجودند. به همین ترتیب قیمتهای مختلفی در بازار عرضه شده‌است. اگر کودک نوپا دارید، بهترین و مطمئن‌ترین انتخاب برای شما فرش و موکت است. کف خانه‌ای که با موکت پوشیده شده‌است، گرم است. این حس گرمی را در تمام فصول سال و به خصوص در زمستان بسیار دوست خواهید داشت.

انواع فرش و موکت را می‌توان بر روی دیگر انواع کفپوش‌ها مانند پارکت‌ها هم قرار داد. برای ثابت نگه‌داشتن موکت بر روی سطح کف می‌توان از چسب مخصوص استفاده نمود. شستشوی موکت‌ها به خصوص زمانی که به کف چسبانیده‌ شده‌باشند کمی سخت است و این از جمله معایب این نوع کفپوش محسوب می‌شود.

پارکت چوبی کف

پارکت کف

 

همیشه عنصر چوب حس طراوت جنگلی خاصی به محیط می‌بخشد. در واقع اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی باشید که علاقمند به طراحی‌های داخلی همنوا با طبیعت هستید، این کفپوش‌ها شما را راضی خواهند کرد. این کفپوش‌ها نسبتا قدیمی محسوب می‌شوند البته موکت‌ها قدیمی‌تر هستند. امروزه پارکت چوبی کف در طرح‌ها و رنگهای متنوعی در بازار عرضه می‌شوند.

پارکت‌های کف واقعا از چوب ساخته می‌شوند. معمولا چوب مناسب آنها، چوب درخت گیلاس، بلوط و گردو است. این مدل کفپوش‌ها تقریبا برای تمامی فضاها، مانند اتاق‌های خانه، سالن پذیرایی، بالکن و محیط‌های کاری مناسب هستند. نسبتا به آسانی نصب می‌شوند اما کمی نگهداری از آنها به دقت و توجه نیاز دارد. این کفپوش‌ها نسبت به ساییدگی مقاوم نیستند.

پیشنهاد مقاله : کاغذ دیواری چیست

پارکت ترموود

این دسته از کفپوش‌ها، در واقع به نوعی کفپوش چوبی محسوب می‌شود با این تفاوت که آنها نسبت به رطوبت مقاوم هستند. پارکت ترموود نسبت به دیگر انواع پارکت‌ها و کفپوش‌های چوبی، قیمت بالاتری دارند. به دلیل مقاوم بودن ترموود‌ها نسبت به رطوبت‌های زیاد، از آنها در محیط‌هایی مانند زمین دور استخرها می‌توان استفاده نمود.

لمینت کف

لمینت کف

لمینت کف بسیار شبیه پارکت کف است. تفاوت این دو در استفاده از ام دی اف و چوب در آنهاست. لمینت کف، در واقع از لایه‌های ام دی اف ساخته می‌شوند. نکته جالب در خصوص نصب لمینت کف این است که، لمینت کف به زمین چسبانیده نمی‌شود. در دور این آنها شیارهایی وجود دارد. با کمک این شیار‌ها لمینت‌ها در شیار یکدیگر قرار گرفته و به نوعی قفل می‌شوند.

پیشنهاد مقاله : دکوراسیون دفتر کار

از جمله مزایای لمینت کف،‌ می‌توان به مقاومت در برابر ضربه، رطوبت و حرارت اشاره نمود. نصب آسان، بدون نیاز به چسب و زیرسازی نیز از دیگر مزایای لمینت کف محسوب می‌شود. این آنها نسبت به سنگ و سرامیک قیمت‌های کمتری دارند.

به طور کلی باید توجه داشت که کفپوش‌های چوبی، از هر نوعی که باشند، باید به دقت نصب شوند تا به مرور زمان تاب برنداشته و صدا ندهند.

کفپوش بامبو

کفپوش بامبو

این کفپوش‌ها نیز به نوعی در دسته پارکت‌های چوبی قرار می‌گیرند اما تفاوت‌هایی نیز دارند. چوب بامبو در دو رنگ در بازار موجود است. یکی کهربایی و دیگری بلوند. چوب بامبو به اندازه چوب درخت بلوط محکم است. این نوع کفپوش، استحکام بسیار بالایی دارد و از آنجا که نسبت به سایر چوب‌ها کمتر منبسط می‌شود، در هر نوع آب و هوایی می‌توان از این نوع کفپوش استفاده نمود.

کفپوش پی وی سی

کفپوش پی وی سی

کفپوش پی وی سی از مواد مصنوعی ساخته می‌شود. و در طرح‌ها و مدل‌های مختلفی در بازار موجود است. آنچه این کفپوش را محبوب ساخته است، مقاومت بالای این محصولات در مقابل ضربه و ساییدگی است. و البته مهمترین ویژگی آنها، داشتن خاصیت ارتجاعی است که باعث می‌شود بتوان آنها را بر روی سطوح مختلف نصب کرد.

پیشنهاد مقاله : دکوراسیون اتاق کودک

کفپوش‌های پی وی سی نسبت به رطوبت نیز مقاوم هستند. از جمله ویژگی‌های نامطلوب کفپوش پی وی سی، این است که برای نصب، می‌باید حتما زیرسازی مناسب صورت گیرد و برای نصب آنها از چسب مخصوص استفاده می‌شود. از این‌رو به سطح زیرین خود آسیب وارد می‌کنند.

کفپوش‌ پی وی سی در طرح‌های چوبی و سنگی هم طراحی و ساخته می‌شوند. این طرح‌ها بیش از سایر مدل‌ها طرفدار دارد!

کفپوش سنگی

کفپوش سنگی

اگر دوست دارین کفپوش لاکچری را برای فضای خانه یا محیط کارتان انتخاب کنید،‌پیشنهاد ما به شما کفپوش سنگی است. کلاس این مدل از کفپوش، یک سر و گردن، بالاتر از انواع دیگر است. البته اگر انواع مرغوب‌تر را انتخاب کنید، قدری گران‌تر خواهد بود، اما به هر حال زیبایی که کفپوش سنگی به فضا می‌بخشد، با هیچ مدل کفپوش دیگری قابل مقایسه نیست.

از انواع مختلف سنگ به عنوان کفپوش استفاده می‌شود. نمونه ارزان‌تر آنها، سنگ مرمر است که به خاطر ساختاری که دارد، گرما را به خود جذب نمی‌کند. در نتیجه برای مناطق گرمسیر، ایده‌آل است. از دیگر انواع سنگها نیز برای کفپوش استفاده می‌شود. از جمله، سنگ گرانیت، تراوتن و کواترز.

پارامترهای مهم در هنگام انتخاب و خرید سنگ، میزان اصطکاک و میزان جذب آب هستند که موجب می‌شوند درجات کیفی متفاوتی داشته‌باشد. از جمله مزایای سنگها که به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار می‌گیرند، مقاومت و ماندگاری بالا و شستشوی آسان می‌باشد. اما نصب آنها، کمی دشوار است و باید توسط نیروی متخصص انجام بگیرد.

کفپوش سرامیکی

کفپوش سرامیکی

نام آشناترین انواع کفپوش‌ها، کفپوش سرامیکی است. حتما دیده‌اید که این محصولات دو نوع مات و براق دارند. نوع مات، بدون لعاب است و مدل براق، لعاب دارند. رنگ‌بندی‌های زیادی برای آنها در بازار موجود است. بعلاوه در سالهای اخیر، برخی از انواع آنها در طرح‌های سنگی و چوبی و آجری نیز طراحی و ساخته شده‌اند و هم‌اکنون در بازار موجودند.

کاربردهای فراوانی برای این دسته از کفپوش‌ها وجود دارد و در واقع می‌توان گفت که این دسته از محصولات بسیار مطلوب و مورد استفاده افراد عادی و همینطور معماران و طراحان دکوراسیون داخلی می‌باشد. فضای بین کابینتی در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام، کف آشپزخانه و سالن پذیرایی و… از جمله بخش‌های پرکاربرد آنها شمرده می‌شود.

پیشنهاد مقاله : دیوارپوش چیست

مهمترین عیب کفپوش سرامیکی مربوط به نصب آنهاست. نصب آنها کمی دشوار است و نیاز به زیرسازی دقیق دارند. درصورتیکه این زیرسازی به خوبی انجام نشود، احتمال شکستگی آنها بسیار زیاد است. اما به هر ترتیب، شستشوی راحت و دوام بالای آنها، استفاده از سرامیک‌ها را مطلوب ساخته‌است.

کفپوش‌های سرامیک در برخی موارد با هم تفاوت دارند که بهتر است در هنگام خرید به این نکات توجه کرد. برخی از مهمترین این نکات عبارتند از:

  1. اصطکاک
  2. میزان جذب آب
  3. مقاومت در برابر وارد آمدن ضربه

موزاییک و کاشی

موزاییک و کاشی،‌ دارای سطح صاف و صیقلی هستند. از زمان‌های گذشته استفاده از آنها رواج بسیار داشته است. بسیار مناسب برای سرویس‌های بهداشتی و حمام هستند. آنها به راحتی نصب می‌شوند. کاشی و موزاییک با داشتن طرح‌های متنوع بازار پر رونقی را به خودشان اختصاص داده‌اند. کاشی و موزاییک هم در طرح‌های سنتی و هم در طرح‌های مدرن در بازار موجود هستند. در معماری نوین، استفاده از طرح‌های سنتی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌است.

کفپوش بتنی

یکی از بهترین گزینه‌ها برای فضاهای روباز و بیرون از خانه، استفاده از کفپوش بتنی است. این محصولات با توجه به ساختاری که دارند، در مقابل حریق و گرما بسیار مقاوم هستند. بتن سرد است از این‌رو اگر در فضای داخلی مورد استفاده قرار بگیرند حتما لازم است تا از سیستم گرمایشی کف، استفاده شود تا سردی بتن آزاردهنده نباشد.

از نظر اقتصادی هم این نوع محصولات کاملا اقتصادی هستند. همانطور که گفتیم، بهترین گزینه برای محدوده بیرونی ساختمان‌ها مانند حیاط‌ها و بالکن محسوب می‌شوند. تنوع خوبی برای این نوع کفپوش در بازار وجود دارد. و در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به فروش می‌رسند.

کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی

برای محیط‌های پر رفت و آمد و مکانهایی که نیاز به شستشوی مداوم دارند، می‌باید از محصولی استفاده کرد که کاملا با شرایط محیط سازگار بوده و در عین حال، محیط را زیباتر سازد. به این منظور می‌توان از کفپوش اپوکسی، استفاده نمود. این دسته از محصولات کاملا صیقلی هستند و در انواع تزئینی و ساده در بازار موجودند. از جمله مهمترین خواص آنها، ویژگی آنتی‌باکتریال بودنشان است.

این خصوصیت برای پوشاندن زمین کف بیمارستان‌ها بسیار مهم است. اپوکسی کاملا مقاوم در برابر سایش است. لذا برای مکان‌های پر رفت و آمد می‌توان از آن بهره گرفت. آشپزخانه‌های صنعتی نیز از جمله مکان‌هایی هستند که استفاده از اپوکسی در آنها بسیار مفید است.

انواع دیگری از کفپوش‌ها نیز ساخته شده‌اند که برای فضاهای رو باز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مانند کفپوش آجری و سفالی. آحر و سفال دو گزینه دوست‌ داشتنی برای استفاده در حیاط و فضای سبز است. البته در برخی از طراحی‌ها از انواع سفالی، برای فضای داخلی خانه نیز استفاده می‌شود.

نوع دیگری از این مصالح وجود دارد که بیشتر جنبه تزئینی دارد. به نام کفپوش شیشه‌ای. بر خلاف باور عمومی در مورد آنها، شیشه‌های مورد استفاده استقامت بالایی دارند.

پیشنهاد مقاله : کفپوش آشپزخانه

یک نوع دیگری از کفپوش وجود دارد که بسیار حساس است و تنها برای محیط‌های کم رفت و آمد می‌توان از آن استفاده نمود، به نام کفپوش‌های چرمی. آنها نسبت به سایش و ضربه بسیار حساس هستند. در ساختمان آنها از یک لایه چرم بسیار نازک استفاده شده است.

این دسته از محصولات برای مکان‌هایی مانند اتاق خواب مناسب هستند. به هر حال به دلیل اینکه مقاومت کمی دارند، استقبال چندانی از آنها نشده‌است. زیرا همانطور که می‌دانیم یکی از مهمترین پارامترهای انتخاب، علاوه بر زیبایی، مقاومت خوب و دوام آنهاست.

خانه یا محیط کار، فرقی ندارد. هرکجا که باشیم بسیار مهم است که با توجه به ویژگی‌های مورد نیاز بتوانیم کفپوش مناسب را انتخاب نماییم. بهترین کار این است که ابتدا آنچه از کفپوش می‌خواهیم را مشخص کنیم. بعد از آنکه لیست نیازمندی‌ها را تعیین کردیم، چند مدل مختلف از کفپوش‌ها را کاندید می‌کنیم.

حالا باید به سراغ رنگ و طرح دلخواهمان برویم و با توجه به بازار رنگارنگی که مقابلمان قرار دارد، بهترین گزینه را انتخاب نماییم. از این بهتر نمی‌شود. هر چه از فضایمان طلب کردیم، همگی میسر شد! امیدواریم نکات و پارامترهایی که برای کفپوش‌های مختلف، برایتان شرح دادیم، مفید و کاربردی بوده‌باشد. متشکریم که تا پایان سفر همراهمان بودید.

منبع : Collinsdictionary

2 thoughts on “کفپوش چیست – انواع کفپوش [+عکس]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *