طرز تهیه فسنجان مجلسی
فهرست مطالب:
فسنجان، یکی از اصیلترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که با ترکیبی بینظیر از گردو، رب انار و گوشت یا مرغ، طعمی بینظیر و فراموشنشدنی را برای شما رقم میزند. در این مقاله، طرز تهیه فسنجان به همراه نکات و فوت و فنهایی برای خوشمزهتر شدن آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
مواد لازم
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
گردوی چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
رب انار ملس | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
مرغ یا گوشت قلقلی | ۵۰۰ گرم |
شکر (در صورت نیاز) | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
آماده سازی مواد اولیه
ابتدا پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس مرغ یا گوشت قلقلی را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. گردوی چرخ کرده را در مقداری روغن جداگانه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. این کار باعث میشود روغن گردو آزاد شود و فسنجان خوشرنگتر شود. توجه داشته باشید که تفت دادن زیاد گردو باعث تلخ شدن فسنجان میشود.
اضافه کردن گردو و رب انار
گردوی تفت داده شده را به قابلمه حاوی مرغ یا گوشت اضافه کنید. رب انار را نیز اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. در این مرحله میتوانید کمی شکر اضافه کنید تا طعم ترش رب انار متعادل شود. مقدار شکر بستگی به ذائقه شما و ترشی رب انار دارد.
پخت فسنجان
به قابلمه حدود ۴ تا ۵ لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید فسنجان روی حرارت ملایم به مدت حداقل ۳ تا ۴ ساعت بپزد. هر چه فسنجان بیشتر بپزد، روغن بیشتری میاندازد و خوشمزهتر میشود. در طول پخت، گاهی فسنجان را هم بزنید تا ته نگیرد. در نیم ساعت آخر پخت، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید تا فسنجان جا بیفتد.

سرو فسنجان
پس از پخت کامل، فسنجان را در ظرف مورد نظر سرو کنید. میتوانید فسنجان را با پلو زعفرانی و یا نان سرو کنید. برای تزیین فسنجان میتوانید از خلال پسته و یا گردو استفاده کنید. نوش جان! “`